06.12.2022

Verbeterde inkjetinnovaties van Ricoh leggen focus op gestroomlijnde productieflexibiliteit op Hunkeler Innovationdays 2023

Flexibele productiesystemen spelen in op uitdagende economische en operationele omstandigheden in een onder druk staande marktomgeving

Ricoh Europe, Londen, 6 december 2022– De nieuwste Ricoh technologie, die speciaal ontwikkeld is om meer applicatieflexibiliteit te leveren voor kleine oplages, zal worden getoond op de Hunkeler Innovationdays 2023, die van 27 februari tot en met 2 maart 2023 plaatsvinden in de Messe Luzern in Zwitserland. Een van de getoonde systemen die onder druk staande production printomgevingen moet helpen om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagende economische en operationele omstandigheden, zal het Ricoh Pro™ VC70000e rotatieve inkjet productiesysteem zijn. Dit systeem beleeft er zijn wereldprimeur. 

De Ricoh Pro VC70000e zal op de Hunkeler Innovationdays 2023 productieflexibiliteit demonstreren.
De Ricoh Pro VC70000e zal op de Hunkeler Innovationdays 2023 productieflexibiliteit demonstreren.

Op het grootste wereldwijde evenement voor specialisten in rotatieve technologie zullen demonstraties worden gegeven van de belangrijke upgrades van de hardware, software en workflow van deze nieuwste evolutie in Ricoh’s bekroonde rotatieve portfolio. Ze vereenvoudigen de productie terwijl ze kwaliteits- en productiviteitswinst plus migratie van de productie van analoge naar digitale platforms ondersteunen. 

De software-innovaties op de Ricoh Pro VC70000e omvatten tools voor productieautomatisering en mogelijkheden voor Business Intelligence (BI) via de Ricoh Pro Scanner en Ricoh Supervisor™. De voordelen van de Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) in Ricoh’s Automation Suite vereenvoudigen activiteiten. Tegelijkertijd krijgen grafisch ondernemers meer feedback aangereikt voor effectievere besluitvorming. Ricoh’s eigen undercoatingtechnologie staat garant voor resultaten van hoge kwaliteit. De technologie zorgt end-to-end voor een verdere verbetering van de printkwaliteit dankzij extra scherpe details en extra levendige kleuren. Zo zijn meer applicaties met inkjet te produceren. Nu wereldwijde tekorten een negatieve impact hebben op de keuze aan substraten, creëert de mogelijkheid tot undercoaten een gestandaardiseerd printoppervlak dat uitstekende resultaten oplevert op een breder scala aan media dan ooit. Bestaande Pro™ VC70000 modellen zijn ter plaatse te upgraden naar de Pro VC70000e. 

Flexibele en responsieve zwart-wit rotatieve inkjetproductie zal worden gedemonstreerd op de compacte Ricoh Pro™ V20100. Dit systeem stelt commerciële drukkers en boekdrukkers in staat om op een rendabele wijze verschillende soorten applicaties te produceren. Denk bijvoorbeeld aan farmaceutische bijsluiters, transactiedrukwerk, boeken en direct mail. 

Een virtuele showcase zal de transformationele mogelijkheden van Ricoh’s aangekondigde Pro™ Z75 velleninkjetpers op B2-formaat laten zien. Tegelijkertijd zullen er ook fysieke printvoorbeelden van dit velleninkjetsysteem te bewonderen zijn. Deze toekomstbepalende technologie maakt gebruik van Ricoh’s nieuwste printkoppen en inkten om de voordelen van vellendruk te leveren met de lage operationele kosten, hoge productiviteit, beeldkwaliteit en flexibiliteit van inkjet. Dit productiesysteem maakt het gemakkelijker om hyperrelevante kleine oplages te produceren en sneller over te stappen van offset- op digitale productie. 

Het Ricoh Pro™ C9200 digitale productiesysteem levert de productiviteit van vellendruk in kleur tegen een indrukwekkend operationeel kostenplaatje. Dat is onder andere te danken aan een eersteklas energieverbruiksplaatje. Dit systeem kan op een flexibele wijze gepersonaliseerde applicaties produceren op een ruime keuze aan substraten. 

Van boeken, tijdschriften en direct mail tot posters op B2-formaat, cadeaukaarten en verpakkingen: demonstraties van applicaties zullen de printkwaliteit, de productieveelzijdigheid en het commerciële potentieel van alle Ricoh systemen op het evenement in de kijker zetten. 

Het efficiënte en gestroomlijnde verloop van de rotatieve en vellenproductie zal in goede banen worden geleid door Ricoh Process Director. 

Advies en verdere ondersteuning voor het verkennen van de volgende stappen zullen beschikbaar zijn via Ricoh’s EDGE consultancyprogramma voor business development. Dit programma reikt drukkerijen essentiële tools en training aan om effectieve bedrijfs- en marketingplannen te ontwikkelen, nieuwe zakelijke kansen veilig te stellen en een return-on-investment te realiseren met Ricoh. 

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe, zegt: “Ricoh’s snel groeiende portfolio van relevante en responsieve rotatieve en vellensystemen met inkjettechnologie op hoge snelheid voor production printing stelt grafimediabedrijven in staat om hun operationele mogelijkheden op een efficiënte wijze te transformeren. Vol vertrouwen. Ze kunnen gloednieuwe kansen grijpen dankzij onze softwareoplossingen, die voortdurend beter worden, en dankzij de deskundige inzichten via ons EDGE programma. Ricoh’s complete aanbod van oplossingen helpt bedrijven om applicaties van hoge kwaliteit te leveren in een breed scala aan productieruns. Tegelijkertijd helpen onze oplossingen hen om de huidige marktuitdagingen te overwinnen. Het mag dan ook niet verbazen dat Ricoh een sterke reputatie opgebouwd heeft als leider in inkjetsystemen op hoge snelheid. Zowel wereldwijd als op de Europese markt.” 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.