Cloud & IT-infrastructuur Services

Vereenvoudig. Automatiseer. Optimaliseer.

Cloud & IT-infrastructure Services

Doorlopend investeren om je IT-systemen actueel én compliant te houden? Met de cloud is dat niet langer nodig. De cloud is schaalbaar en flexibel, en maakt je wendbaarder. Zo pas je de werkomgeving eenvoudig aan op veranderende omstandigheden. Je bespaart kosten, vereenvoudigt je IT-omgeving en maakt groei mogelijk. De cloud is essentieel om de digitale transformatie tot een succes te maken en je concurrentiepositie te verstevigen. 
 
Schaalbare, cloud(beheer)oplossingen
Je wilt dat de gekozen cloudoplossing aansluit op de behoeften in jouw organisatie. En dat het tot het resultaat leidt dat je beoogt. Bij Ricoh staan we daarvoor. Samen definiëren we de doelstellingen. 
 
De voordelen
Migreer op basis van een multi-cloud of hybride cloudoplossingen (incl. ontwerp en adoptie).
  • Verbeter de flexibiliteit en veiligheid.
  • Vergroot de wendbaarheid van je organisatie.
  • Verhoog de productiviteit.
  • Bescherm je data/gegevens optimaal.
 
Ricoh ondersteunt je met schaalbare cloudoplossingen, inclusief beheer. Hierbij opereren we volledig merkonafhankelijk: we bieden oplossingen voor de platforms en systemen die passen bij de specifieke wensen en behoeften van jouw organisatie. 

Oplossingen en services

Cloud, hosting & datacenters

areo

De complete cloud: in één keer geregeld

De toenemende digitalisering stelt organisaties voor nieuwe uitdagingen. Veelal ontbreekt het aan een wendbare IT-infrastructuur. En aan de flexibiliteit om systemen eenvoudig te consolideren, standaardiseren, automatiseren en virtualiseren.  
 
Hybride, on-premise of cloud?
Herkenbaar? Ricoh helpt je vooruit met de juiste mix van hybride cloudoplossingen - on-premise of volledig in de cloud. We implementeren de oplossing die past bij jouw organisatie. Zo kun je rekenen op een efficiënte, schaalbare en veilige IT-infrastructuur - inclusief beheer en services. 
 
Uitgebreid netwerk 
Bij Ricoh kun je vertrouwen op ons uitgebreide netwerk van gecertificeerde IT-specialisten. Zowel internationaal als lokaal. Van kleine tot zeer omvangrijke projecten: onze experts staan klaar voor IT-ondersteuning op maat.
Neem contact op

Cloud Management & Orchestration

areo

Perfect functionerende cloudomgeving

Steeds meer organisaties maken de stap naar de cloud. En dat is niet voor niets. De cloud maakt je wendbaarder. Het stelt je onder meer in staat om flexibel capaciteit op of af te schalen en zo slim te anticiperen op de actuele situatie of werkvoorraad. Tegelijk bestaat bij zowel private als public clouds het risico dat de complexiteit van bedrijfsprocessen toeneemt.
 
Samenwerking met toonaangevende cloudleveranciers
Houd grip op je IT-infrastructuur en cloudomgeving met Cloud Management & Orchestration door Ricoh. We werken samen met alle toonaangevende leveranciers van cloudoplossingen, waaronder Microsoft Azure, AWS en Google Cloud. Onze experts ontwikkelen graag een cloudoplossing op maat en ondersteunen je met het beheer ervan. 
Neem contact op

Migration Services

areo

Minimaliseer risico's, maximaliseer continuïteit

De cloud biedt talrijke voordelen. Maar zijn uw bestaande applicaties, systemen en data al 'cloud-ready'? Bij de migratie zijn veel aandachtspunten van belang. Hoe waarborg je bijvoorbeeld de bedrijfscontinuïteit? Welke beveiligingsrisico's zijn er en hoe minimaliseer je deze? En hoe zit het met de huidige legacy-systemen? 
 
Deskundig advies bij elke stap
Bij Ricoh kennen we de uitdagingen en ondersteunen we je met een soepele migratie naar de cloud. We analyseren de huidige applicaties en IT-omgeving en adviseren je zo gewenst over het best passende cloudplatform. Tijdens én na de migratie zorgen we ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Reken op een soepele en vlotte migratie, met minimale downtime. 
Neem contact op

Cost Optimisation Services

areo

Bespaar kosten, optimaliseer je resultaat

Houd grip op je infrastructurele investeringen
Naarmate de cloudinfrastructuur groeit, nemen ook de kosten toe. Uiteraard wil je zicht houden op de uitgaven en zo nodig tijdig bijsturen. Met Cost Optimisation Services van Ricoh houd je grip. 
 
Bespaar kosten, verbeter je resultaat
Beheer je uitgaven én prestaties eenvoudig in ons interactieve dashboard inclusief overzichtelijke rapportagetool. Met onze Cost Optimisation Services krijg je 360 graden inzicht. Zo gewenst stellen onze experts een actieplan op, zodat je doorlopend kosten beheerst, de prestaties en het resultaat verbetert en uiteindelijk groeit realiseert. 
Neem contact op

Contact

Onze experts staan voor je klaar

Benieuwd wat Ricoh voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op

Ricoh Business Services

Ontdek onze diensten en oplossingen voor een toekomstbestendige werkomgeving.

Onze oplossingen
Business service

Business Process Management

Houd je medewerkers betrokken en productief. Ook op afstand. Dankzij slim ingerichte processen, zonder tijdrovend handmatig werk.

Lees meer

Cybersecurity

Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met optimale cybersecurity.

Lees meer

Cloud & IT-infrastructuur

Moderniseer en flexibiliseer je IT-infrastructuur, zodat medewerkers altijd en overal soepel werken. Ricoh ondersteunt je met slimme cloudoplossingen, proactief beheer én roadmaps.

Lees meer

Digital Workspace

Richt een toekomstbestendige werkomgeving in, samen met Ricoh. Zodat teams en medewerkers effectief samenwerken en méér uit hun dag halen, waar ze ook werken.

Lees meer

Digital Experience

Vergroot de beleving en betrokkenheid van klanten. Ontdek onze oplossingen en diensten waarmee je klantverwachtingen overtreft.

Lees meer