16.02.2024

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2024

Positioned in the top 1% in the Computers & Peripherals and Office Electronics industry

TOKYO, 16 Februari 16 2024 – Ricoh is benoemd tot member van het Sustainability Yearbook 2024, en scoorde een positie binnen de 1%* van de duurzaamste ondernemingen in de sector. Het jaarboek is samengesteld door S&P Global, een toonaangevende organisatie op het gebied van bedrijfsanalyses.

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2024

Drie focusgebieden

Elk jaar beoordeelt S&P Global de duurzaamheid van grootzakelijke ondernemingen in drie focusgebieden: Environment (milieu), Social (maatschappij) en Governance (economie). In elke sector worden organisaties die zich het meest inspannen voor duurzaamheid opgenomen in het Sustainability Yearbook. Dit jaar evalueerde S&P Global wereldwijd ongeveer 9.400 organisaties in 62 sectoren, waarvan 759 organisaties uiteindelijk zijn opgenomen in het jaarboek. 

Zesde jaar op rij

In de sector computers, randapparatuur en kantoorelektronica stonden twee organisaties, waaronder Ricoh, in de top 1%. Vijf andere organisaties bemachtigden een plek in de top 5%. Dit is het zesde opeenvolgende jaar dat Ricoh voor haar duurzaamheidsresultaten is opgenomen in S&P Global’s Sustainability Yearbook. 

Bijdragen aan ESG-doelen

Ricoh zet continu in op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Zo heeft de organisatie de 17 ESG-doelen uitgewerkt in de bedrijfsstrategie. Ricoh draagt bij aan de Sustainable Development Goals door maatschappelijke kwesties op te lossen vanuit de bedrijfsvoering en bij te dragen aan een duurzame samenleving. Voor klanten van Ricoh betekent dit dat oplossingen en diensten bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de klant. Denk hierbij aan het reduceren van het energieverbruik en het gebruik van nieuwe grondstoffen, bijdragen aan circulariteit en een niet-aflatende focus op het welzijn van mensen binnen de supply chain. 

* Vanaf 7 februari 2024

Related Information

The Sustainability Yearbook -2024 Rankings 

https://www.spglobal.com/esg/csa/yearbook/2024/ranking/

Related Links 

Ricoh Group's seven material issues and SDGs 

https://www.ricoh.com/sustainability/materiality 

Ricoh Group's commitment and recognition

https://www.ricoh.com/about/integrated-report/data/commitment

| Over Ricoh |

Ricoh is een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde digitale diensten en oplossingen voor drukwerk en beeldvorming. Ze zijn ontworpen om digitale transformatie van werkplekken en werkruimtes te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren.

Met wereldwijde vestigingen bereikt Ricoh, waarvan het hoofdkantoor in Tokio is gevestigd, klanten in ongeveer 200 landen en regio’s. Aan de basis van de activiteiten van het bedrijf liggen gecultiveerde kennis, technologieën en organisatorische capaciteiten die het in de loop van haar 85-jarige geschiedenis heeft opgebouwd. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16,0 miljard USD).

Met Fulfillment through Work is het de missie en visie van Ricoh om mensen in staat te stellen werkplezier te vinden door te begrijpen en te transformeren hoe mensen werken, zodat het hun potentieel en creativiteit kan ontketenen om een duurzame toekomst te realiseren.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.com

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contactpersoon voor de media:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail : media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com