Ricoh vertrouwt zijn Paper & Supplies-activiteiten toe aan Igepa
15.02.2018

Ricoh vertrouwt zijn Paper & Supplies-activiteiten toe aan Igepa

Vilvoorde, 15 februari 2018– De afgelopen jaren heeft Ricoh zijn activiteiten enorm gediversifieerd om de onontbeerlijke partner van kleine en grote bedrijven te worden. Om zich echt toe te leggen op zijn IT-services, outsourcing en applicaties, heeft Ricoh besloten zijn afdeling Paper & Supplies toe te vertrouwen  aan een specialist: Igepa Belux. Door deze activiteiten te verkopen aan de nummer 1 in de branche wil Ricoh een optimaal serviceniveau voor zijn klanten garanderen.

De Paper & Supplies-afdeling van Ricoh omvat een zeer ruim assortiment aan kantoorbenodigdheden, accessoires, papiersoorten (waaronder Ricoh-merken) en IT-apparatuur (zoals toetsenborden, beeldschermen en harde schijven). In de Ricohshop zijn voorts ook de verschillende Ricoh-toners en -inkten te vinden. Een echte one-stop-shopping voor bedrijven dus.

Vanaf 19 februari 2018 zal Igepa de verkoop van papier, maar ook van kantoorartikelen van Ricoh overnemen.

Het papierassortiment van Ricoh zal beschikbaar blijven en exclusief door Igepa op de markt worden aangeboden. De verbruiksartikelen en IT-producten en -services van Ricoh daarentegen zullen nog steeds door Ricoh worden verkocht.

Oorspronkelijk was Igepa een groothandel in papier, karton en enveloppen. Gaandeweg, en door een gerichte overnamestrategie, is het bedrijf uitgegroeid tot een globale leverancier van media en technologieën voor de grafische industrie en de Sign & Display-sector, maar ook een distributeur van papier, verpakkingsproducten en een uitgebreid assortiment reinigings- en hygiëneproducten voor industrie, diensten en handel.

‘De samenwerking met Igepa is niet nieuw. We zijn al verscheidene jaren partners. Igepa weet perfect wat Ricoh en zijn klanten willen, aangezien het de aankoop en de logistiek van onze producten al verzorgde. Vandaag beschikt Igepa, nu het zijn diensten uitbreidt naar ook de verkoop van deze producten, over een extra troef. Voor de Ricoh-klanten verandert er niets; de continuïteit is voor 100% gegarandeerd.’ Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg

‘Deze overname is een logische stap in de diversificatiestrategie van Igepa, die in 2005 is ingezet. We willen de ideale partner voor onze klanten en leveranciers zijn en blijven. De overname van de Paper & Supplies-activiteiten van Ricoh past perfect in de huidige structuur van ons bedrijf en vooral ook in onze toekomstvisie. We zijn van plan onze klanten meer nieuwe producten aan te bieden en hopen door een diversificatie van ons aanbod een breder publiek te bereiken dan de grafische sector.'Dirk Salens, Managing Director van Igepa Belux

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.