Ricoh Global Eco Action Month: De maand juni staat voor de Ricoh Group in het teken van ecologie!
16.06.2017

Ricoh Global Eco Action Month: De maand juni staat voor de Ricoh Group in het teken van ecologie!


Vilvoorde, 16 juni 2017 – Het milieu en duurzame ontwikkeling zijn belangrijke aspecten van de identiteit van Ricoh België, die we meenemen in al onze activiteiten. Voor het 12e jaar op rij heeft Ricoh besloten om niet slechts één dag aan het milieu te besteden, maar een hele maand, met als titel ‘Ricoh Eco Action Month’.Heel de maand juni houden we in ons gebouw in Vilvoorde een hele reeks activiteiten in verband met het milieu en duurzaamheid.

Net zoals de vorige jaren wil Ricoh zijn medewerkers met de editie van 2017 aansporen om aan het milieu te denken en om bepaalde ecologische maatregelen te treffen door het organiseren van verschillende acties tijdens de hele maand juni.
5 juni: Ricoh Eco Action Day
De Wereldmilieudag (WMD) is het belangrijkste middel waarmee de Verenigde Naties bewustwording en mondiale actie voor het milieu een duwtje in de rug geven. De hele Ricoh Group, ondersteunt dit initiatief door van 5 juni zijn ‘Ricoh Eco Action Day’ te maken. Op deze dag organiseren de bedrijven van Ricoh over de hele wereld diverse bewustmakingsactiviteiten over het milieu.

Dit jaar organiseert de Ricoh Group de Ricoh Group Environmental Goals om tegen 2050 de uitstoot van broeikasgassen in het hele bedrijf te verminderen. De onderneming schroeft zijn maatregelen bij om te evolueren naar een koolstofvrij bedrijf gebaseerd op de Akkoorden van Parijs die vorig jaar in werking traden. Om deze doelstelling te bereiken zal Ricoh verschillende maatregelen moeten nemen, zoals het aanwenden van hernieuwbare energie.
  • Alle Ricoh-lichtborden over de hele wereld werden uitgeschakeld.
  • En op deze dag gebruikte de Ricoh Group voor de elektriciteit voor haar installaties natuurlijke energie.
  • De werknemers kwamen naar het werk aangekleed met groene accessoires om de ‘Ricoh Global Eco Action Month’ nog meer te benadrukken.
  • Er werd ook een symposium georganiseerd waarbij een externe organisatie werd uitgenodigd om de mogelijkheid om hernieuwbare energie te gebruiken in te schatten. De Ricoh Group zal acties leiden om dankzij dialoog tot een koolstofvrije onderneming te komen.
Ricoh Global Eco Action
De Ricoh Group biedt heel wat mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten en informatie te delen. De achterliggende gedachte is om na te denken over het milieu, individueel verantwoord op te treden en er samen voor te zorgen dat de ecologische boodschap zich verspreidt van de medewerkers van Ricoh België naar de leden van hun gezin, hun vrienden, en via hun entourage ook naar de klanten.
Het programma van deze maand:
  • Resource Conservation & Recycling
    We houden een inzameling in de gebouwen van Ricoh Belgium in Vilvoorde om gebruikte elektronische apparatuur te verzamelen, zoals computers, telefoons en laptops, batterijen, enz. Elektronisch afval bevat allerlei onderdelen: voornamelijk plastic, maar ook kleine hoeveelheden zware metalen (kwik en lood) en edele metalen (goud, palladium). Sommige van deze onderdelen kunnen worden teruggewonnen voor de productie van nieuw materiaal. Hiervoor zal een container aan het hoofdkantoor van Vilvoorde geplaatst worden om toestellen en kledij een tweede leven te geven.
  • Energy Conservation & Prevention of Global Warming
    Alle medewerkers kunnen hun bandenspanning laten nakijken. Een band verliest ongeveer 0,15 bar per maand. Dat is een heel gewoon verschijnsel, zelfs bij nieuwe wagens, maar het kan de gemiddelde chauffeur wel tien liter brandstof extra per jaar kosten en de CO2- uitstoot van de auto verhogen. Ricoh Belgium organiseert ook samen met Carglass® een preventieve auto-inspectie. We laten alle wagens controleren om eventuele glasbreuk te voorkomen. Een barstje in de voorruit kan altijd tot glasbreuk leiden. Als dat gebeurt tijdens het rijden, kan dat uiteraard zeer gevaarlijk worden. Hoe sneller je kleine schade laat herstellen, hoe minder risico je loopt dat je je hele voorruit moet vervangen: ook dat is goed voor het milieu!
  • Conservation of Biodiversity
    Tussen de middag organiseren we een marktje waar medewerkers van Ricoh biologisch geteeld of door collega’s geproduceerd voedsel kunnen proeven, zoals fruit, groenten of honing.

Natuurpunt komt tijdens een speciale workshop over diversiteit uitleggen hoe je een prachtige tuin creëert of terras inricht, hoe je een tuin vol biodiversiteit laat leven, maar komt ons ook de link verklaren tussen fauna/flora en de klimaatverandering.

Er worden twee workshops georganiseerd om de medewerkers te leren doe-het-zelven en een moestuinbak met gerecycleerd materiaal te versieren met de nadruk op het verwijderen van chemische producten om het leven en dus de biodiversiteit te beschermen.

Tot slot werd er bij de gemeente Vilvoorde een aanvraag voor het bewaren en onderhouden van het bijenhotel in het park naast het gebouw ingediend. Bijen zijn zeer belangrijk voor de polymerisatie, de biodiversiteit en ons welzijn. Nochtans verdwijnen per jaar in België gemiddeld 30 % van de kolonies...

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.