03.01.2024

Ricoh biedt met overname van Albyco meer mogelijkheden voor nabewerking

Ricoh Europe, 3 januari 2024 – De overname van Albyco door Ricoh zorgt ervoor dat printprofessionals de beschikking krijgen over nóg meer nabewerkingsmogelijkheden. Eef de Ridder, Vice President Graphic Communications Group bij Ricoh Europe, is blij Albyco te verwelkomen binnen de Ricoh-familie: “We blijven voortdurend investeren in overnames die voor verdere groei en differentiatie zorgen, én bovendien daadwerkelijk waarde toevoegen voor onze klanten wereldwijd.”

Ricoh biedt met overname van Albyco meer mogelijkheden voor nabewerking
Jos van Uum, Managing Director, Albyco (links) en Eef de Ridder, Vice-President Graphic Communications Group, Ricoh Europe (rechts)

Albyco, gevestigd in Oosterhout, is gespecialiseerd in nabewerkingsapparatuur voor een breed scala aan digitale printproducten zoals communicatiedrukwerk en toepassingen in labels, sign en verpakkingen. Dankzij de integratie van de expertise van Albyco verbreedt Ricoh zijn portfolio van end-to-end printoplossingen. Printprofessionals profiteren van nóg meer nabewerkingsmogelijkheden.

Strategische overname versterkt innovatiekracht

Deze strategische overname is geheel in lijn met het streven naar voortdurende innovatie. Het stelt Ricoh in staat om in heel Europa een uitgebreider portfolio te bieden, met meer mogelijkheden voor de nabewerking van print. Klanten van Albyco krijgen direct toegang tot het volledige grafische portfolio van Ricoh, zodat ook zij succesvol kunnen groeien. 

Ricoh bevestigt met deze overname nog eens zijn focus op printprofessionals in de sterk veranderende markt, en de leidende rol die Ricoh hier ook in speelt.

De medewerkers van Albyco versterken bij Ricoh de al aanwezige expertise en mogelijkheden. Albyco-directeur Jos van Uum blijft op zijn post en werkt verder aan de groei van Albyco. Klanten kunnen blijven rekenen op ondersteuning én op verdere uitbreiding van de mogelijkheden dankzij de integratie van het Albyco-portfolio in het portfolio van Ricoh.

Groeiende behoefte aan end-to-end geïntegreerde oplossingen

Eef de Ridder is enthousiast over de overname: “Hiermee versterken we opnieuw onze innovatiekracht die de sign- en grafimediamarkt verder vooruit helpt. Wij noemen dat HENKAKU, het Japanse woord voor transformatieve innovatie. Wij zien dat er steeds meer vraag ontstaat naar hoogwaardige nabewerkingsmogelijkheden in bijvoorbeeld grootformaat en inkjet- en tonerprinten. Klanten zijn op zoek naar end-to-end geïntegreerde oplossingen. Daarom is Albyco, met zijn uitstekende reputatie en ruime ervaring, zo’n goede aanwinst voor de Ricoh-familie. Beide partijen profiteren van deze krachtenbundeling.”

Jos van Uum, directeur van Albyco, vult aan: “We zijn blij onze krachten te bundelen met Ricoh en met onze expertise bij te dragen aan het succes van een bedrijf dat een naam heeft hoog te houden als het om technologische vooruitgang en klantgerichte oplossingen gaat. Deze samenwerking biedt enorme kansen tot synergie en innovatie, om daarmee klanten nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden. We hebben in Ricoh de beste partner gevonden om zowel onze klanten als onze medewerkers te ondersteunen in deze volgende ontwikkelingsfase.”

Leidende positie in snel veranderende markt

De overname van Albyco is onderdeel van de bredere groeistrategie waarmee Ricoh zich een leidende positie in de voortdurend veranderende sign- en grafimediamarkt verovert.

Ricoh blijft overtuigd van zijn visie, waarin de transformatie van de manier waarop mensen werken ervoor zorgt dat iedereen zijn of haar potentieel en creativiteit volledig kan benutten. Op die manier werken we samen aan een duurzame toekomst. In 2022 nam Ricoh in de Scandinavische regio (Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen) al de grafische activiteiten van Quadient over om het portfolio aan nabewerkingsmogelijkheden te verbreden en de distributie van zijn grootformaat printsystemen in deze regio te versterken.

Kijk voor meer informatie op www.ricoh.be

| Over Albyco |

Albyco is leverancier van machines en materialen voor de professionele afwerking van printtoepassingen in digitaal printen, label en sign. Sinds de oprichting in 1994 heeft Albyco zijn portfolio voortdurend uitgebreid, inclusief materialen en machines van eigen merk, en het zal dat ook blijven doen.

Opererend vanuit het Nederlandse Oosterhout heeft Albyco een sterke positie opgebouwd in de Nederlandse markt voor nabewerking van print. Ook worden nabewerkingsapparatuur, machines en materialen geëxporteerd naar klanten in Frankrijk, België, Duitsland en Zweden. Bovendien is Albyco exclusief importeur van de merken Duplo en GMP.

| About Ricoh |

Ricoh is a leading provider of integrated digital services and print and imaging solutions designed to support digital transformation of workplaces, workspaces and optimize business performance.

Headquartered in Tokyo, Ricoh’s global operation reaches customers in approximately 200 countries and regions, supported by cultivated knowledge, technologies, and organizational capabilities nurtured over its 85-year history. In the financial year ended March 2023, Ricoh Group had worldwide sales of 2,134 billion yen (approx. 16.0 billion USD).

It is Ricoh’s mission and vision to empower individuals to find Fulfillment through Work by understanding and transforming how people work so we can unleash their potential and creativity to realize a sustainable future.

For further information, please visit www.ricoh.com

Contacts:
Ricoh Europe.
media@ricoh-europe.com