Ricoh ajoute deux modules de brochage à ses solutions de façonnage agréées
16.11.2016

Ricoh vergroot de keuze aan nabewerkingsoplossingen met haar goedkeuring van twee extra bookletmakers

Vilvoorde, 16 November 2016 Grafimediabedrijven en centrale repro’s genieten nu bij Ricoh van nog meer keuzevrijheid op het gebied van aanbevolen nabewerkingsoplossingen om rendabel drukwerk te leveren. 

Ricoh heeft de bookletmakers Duplo DBM 350 en Duplo DBM 600 toegevoegd aan haar lijst van goedgekeurde systemen voor Europese production printomgevingen.

De DBM 350 en DBM 600 van Duplo zijn robuuste, heavy-duty bookletmakers. Beide zijn inline te koppelen aan digitale losblad productiesystemen van de Ricoh series Pro™ C9100, Pro™ C7100 en Pro™ 8200.   

Duplo DBM 600
Duplo DBM 600

De sterke automatisering zorgt voor een snelle setup en gebruiksgemak. Zo maken de systemen het mogelijk om snelle doorlooptijden te realiseren bij boekjesproductie. 

Interessant aan de DBM 600 is dat hij ook de productie van liggende A4-boekjes ondersteunt bij gebruik van de mogelijkheid tot printen op lange vellen op de Ricoh kleuren productiesystemen Pro C9100 en Pro C7100.

Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg, licht toe: “Commerciële en huisdrukkerijen willen terecht dat hun Ricoh investering de meest effectieve en efficiënte resultaten oplevert. Daarom verwachten ze van hun geïnstalleerde productiesysteem een consistente productiviteit, die zich uitstrekt tot in de nabewerkingsprocessen. In nauwe samenwerking met nabewerkingspartners selecteren wij de systemen die de dagelijkse producties van onze klanten het beste ondersteunen. In uitgebreide tests blonken deze twee bookletmakers uit als systemen die onze klanten zouden helpen om kwalitatief hoogwaardig afgewerkte producten te leveren. Met deze nabewerkingssystemen kunnen klanten een complete end-to-end oplossing implementeren die hun productiecapaciteit en efficiëntie verhoogt.” 
Ricoh’s volledige losblad portfolio is te ontdekken op www.ricoh-europe.com.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.