Printomgevingen halen voordeel uit verbeterde data-analytics dankzij integratie van RICOH Supervisor™ en RICOH ProcessDirector™
07.09.2022

Printomgevingen halen voordeel uit verbeterde data-analytics dankzij integratie van RICOH Supervisor™ en RICOH ProcessDirector™

Ricoh Europe, Londen, 7 september 2022 – Ricoh maakt bekend dat het RICOH Supervisor en RICOH ProcessDirector integreert om gebruikers in staat te stellen hun data-analytics naar nieuwe hoogten te tillen. De integratie levert geavanceerde inzichten tot op documentniveau op, inclusief inzicht in productievolumes en activiteiten van printer- en inserteroperators via aanpasbare dashboards. Klanten kunnen trends identificeren, knelpunten in de productie detecteren, het verbruik van consumables reduceren en bruikbare inzichten opdoen, wat hen moet helpen om op nauwkeurige en efficiënte wijze consistente output te produceren in hun activiteiten.

Nieuwe integratie van RICOH Supervisor en RICOH ProcessDirector levert bruikbare inzichten op
Nieuwe integratie van RICOH Supervisor en RICOH ProcessDirector levert bruikbare inzichten op

RICOH ProcessDirector is de toonaangevende, leverancieronafhankelijke oplossing voor workflowautomatisering, die speciaal ontwikkeld is om data en processen te registreren, te transformeren en te beheren. De oplossing helpt bij het stroomlijnen van activiteiten, het optimaliseren van de productiviteit, het verhogen van de winstgevendheid en het realiseren van 100% outputintegriteit. RICOH ProcessDirector is een schaalbare workflow- en communicatieoplossing die beschikbaar is via een abonnement of een eeuwigdurende licentie. Wereldwijd vertrouwen drukwerk- en mailingleveranciers, financiële en verzekeringsinstellingen, fabrikanten, retailers en overheidsinstanties op de oplossing. 

Ook RICOH Supervisor is leverancieronafhankelijk: het is geschikt voor elke productieprinter en software. Het biedt visualisatie van operationele data die printomgevingen helpt om het gebruik en de prestaties van hun apparatuur te beoordelen, handmatige dataverzameling overbodig te maken en inzicht in hun doorvoer te krijgen voor piekplanning op het gebied van capaciteit en voor bedrijfsgroei. RICOH Supervisor maakt optimaal gebruik van Internet of Things-technologieën (IoT): het internet der dingen voorziet gebruikers van de organisatiebrede inzichten in data die nodig zijn om strategische beslissingen en investeringen aan te sturen. De oplossing wordt uitsluitend aangeboden via een Software-as-a-Service-model (SaaS), wat grote IT-investeringen en langetermijncontracten overbodig maakt. 

De koppeling van RICOH ProcessDirector en RICOH Supervisor stelt klanten in staat om op basis van historische data trendrapporten te genereren voor capaciteitsplanning, productieoptimalisatie en productiviteitsverhoging. Een ander pluspunt is dat gebruikers kansen identificeren, preventieve acties detecteren en meer zicht krijgen op parameters op exemplaarniveau en leveringsparameters voor meer inzicht in de kosten. 

De integratie is al een feit bij een Amerikaanse full-service direct mail-organisatie die drukwerkproductie, databeheer en creatieve diensten aanbiedt. Een woordvoerder van het bedrijf zei: “Ricoh blijft zich onderscheiden van de rest. Eens te meer heeft het bewezen een uitstekende partner te zijn.  De combinatie van RICOH ProcessDirector en RICOH Supervisor is exact wat we nodig hadden om ons bedrijf succesvoller te runnen: het dashboard van de oplossing biedt meer data over de jobverwerking dan onze printers.” 

Eef de Ridder, Vice President, Ricoh Graphic Communications, Ricoh Europe, zegt: “Om te kunnen concurreren op de huidige markt voor production printing, moeten gebruikers voortdurend toegang hebben tot bedrijfskritische operationele data en bruikbare rapportages om hun activiteiten te verbeteren. Business intelligence-informatie is een bedrijfskritische succesfactor. Een must. Door de kracht van RICOH Supervisor optimaal te benutten om business intelligence toe te passen op data die RICOH ProcessDirector heeft verzameld, krijgen klanten op een presenteerblaadje de historische en tot op de minuut nauwkeurige operationele data aangereikt die ze nodig hebben om met kennis van zaken datagestuurde investeringsbeslissingen te nemen die hun bedrijf vooruithelpen.” 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.