Nieuwe Ricoh Pro™ C9200 serie Graphic Arts Edition maakt omzetmaximalisatie en bedrijfsgroei mogelijk
02.05.2018

Nieuwe Ricoh Pro™ C9200 serie Graphic Arts Edition maakt omzetmaximalisatie en bedrijfsgroei mogelijk

Brussel, 2 mei 2018 – Grafimediabedrijven en centrale repro’s kunnen voortaan eenvoudiger hun omzet verbeteren, operationele kosten reduceren en bedrijfsgroei stimuleren dankzij het potentieel van de nieuwe Ricoh Pro C9200 serie digitale losblad kleuren productiesystemen.
Ricoh heeft het nieuwe Ricoh Pro C9200 digitale losblad kleuren productiesysteem geïntroduceerd
Ricoh lance la nouvelle presse numérique couleur feuille à feuille Ricoh ProTM C9200

Voortbouwend op het uiterst succesvolle Ricoh Pro™ C9100 technologieplatform biedt de Pro C9200 serie een verhoogde beeldkwaliteit met een uitstekende registratie. Zijn nieuwe technologie voor automatische kleurdiagnose zorgt voor kleurconsistentie en -stabiliteit door tijdens het afdrukken subtiele tonerfluctuaties te detecteren en aan te passen.

Met zijn verbeterde capaciteit voor lange vellen tot 1.030 mm bij automatisch dubbelzijdig afdrukken en 1.260 mm bij enkelzijdig afdrukken en zijn grotere ondersteuning voor media tot 450 g/m² voorziet het systeem in een uitgebreide mediacapaciteit.

Met keuze uit modellen die tot 115 A4-pagina’s per minuut of 135 A4-pagina’s per minuut afdrukken, biedt de serie een hogere productiviteit. Tegelijkertijd maakt de serie gestroomlijnde productie mogelijk dankzij inline opties die de veelzijdigheid bieden om uiteenlopende toepassingen te produceren. Een nieuw, intuïtief 17-inch bedieningspaneel verhoogt het gebruiksgemak. 

Een verbeterde purgeerregeling zorgt voor verbeteringen op het gebied van continue werking. Verder verzekeren door de operator vervangbare onderdelen en zonder productieonderbreking bij te vullen toner een maximale uptime.

Qua digitale front-end is er keuze uit bijvoorbeeld de Fiery E-45 of Fiery E-85 van EFI of de TotalFlow Print Server R-62, Ricoh’s high-performance DFE die uitstekende integratie biedt met diverse prepress workflows, inclusief oplossingen zoals Prinergy van Kodak en Apogee van Agfa. Als optie is er IPDS-ondersteuning voor afdrukomgevingen met AFP-datastreams beschikbaar.

“Geen enkel ander digitaal kleuren losblad productiesysteem kan wedijveren met het waardecreërende pakket van de Ricoh Pro C9200. Al deze sprongen voorwaarts zijn ontwikkeld om op een flexibele manier ondersteuning te bieden voor een hogere kwaliteit, on-demand productie van een breder scala aan diensten en digitaal drukken op een ruime keuze aan substraattypes, inclusief synthetische substraten, carbonpapier, gecoat en ongecoat materiaal en enveloppen. Deze systemen helpen commerciële en huisdrukkerijen om de uptime van hun productielijn te maximaliseren en hun mogelijkheden uit te breiden. Zo kunnen zij efficiënter, voordeliger en rendabeler een antwoord bieden op de verbreding van de marktvraag.”
Eef de Ridder, Director, Commercial Printing, Commercial & Industrial Printing Group, Ricoh Europe.
Voor België en Luxemburg wordt de Pro C9200 serie officieel voorgesteld samen met de Pro C7200x serie gedurende ons evenement ‘The Art of the New’. Dit evenement vindt plaats in ons hoofdkantoor te Vilvoorde op woensdag 23/05 (NL) en donderdag 24/05 (FR). Inschrijven is mogelijk op www.ricoh.be/taotn

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.