La connectivité Ricoh étend le choix du client et améliore sa flexibilité en finition
08.03.2016

Ricoh-connectiviteit biedt klanten meer keuze en afwerkingsflexibiliteit

Vilvoorde, 8 maart 2016 – Ricoh helpt klanten om hun productiecapaciteit te maximaliseren dankzij meer connectiviteit met afwerkingsoplossingen via een nieuwe Ricoh-interface- eenheid.
“Grafimediabedrijven streven naar soepele end-to-end productie met minimale onderbrekingen en stilstandtijd”, zegt Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg. “Ze willen het printen en afwerken zo naadloos mogelijk laten verlopen. Connectiviteit met afwerkingssystemen speelt daarbij een cruciale rol: een koppeling maakt het een stuk gemakkelijker om jobs snel in te stellen en uit te voeren. Daarom zorgen wij voor meer connectiviteit met oplossingen van derden.”

Connectiviteit met bookletmaker  
De Watkiss PowerSquare 224-bookletmaker is het eerste afwerkingssysteem van derden dat inline te configureren is via de nieuwe interface-eenheid van Ricoh. Het systeem is geschikt voor integratie met de digitale losblad kleuren productiesystemen van de Ricoh Pro™ C9100-serie en de Ricoh Pro™ C7100x-serie. Daarnaast is het ook te integreren met het digitale losblad zwart-wit productiesysteem van de Ricoh Pro™ 8100-serie. De Watkiss PowerSquare biedt volledig geautomatiseerde instellingen voor verschillende boekformaten en paginering, inclusief variabele steeklengte ter ondersteuning van verschillende boekdikten. De maximale boekdikte van 10,4 millimeter is twee keer dikker dan die van conventionele bookletmakers. Dit maakt de PowerSquare geschikt voor boeken met veel pagina’s of met dik papier.

Het systeem is compact en eenvoudig te gebruiken met afdrukparameters (papierformaat, dikte en aantal hechtingen) die door middel van een touchscreen kunnen worden ingevoerd. De PowerSquare stelt de hechtpositie, de steeklengte, de benodigde rugbreedte en de bijsnijdafmetingen automatisch in. Specificaties van opdrachten kunnen snel worden opgeslagen en opgehaald voor een efficiënte bediening tijdens het herdrukken van opdrachten.

Eric Gryson vervolgt: “De connectiviteit met de Watkiss PowerSquare verhoogt de productiviteit met de Pro C9100-serie, de Pro C7100x en de Pro 8100. Door de processen soepeler en efficiënter te laten verlopen, maakt de connectiviteit een wezenlijk verschil uit voor grafimediabedrijven.”
Verbeterde bannerinvoer 
Wat ook al naadloos te koppelen is via de nieuwe Ricoh-interface-eenheid, is een nieuwe optionele hoogvolume bannerinvoer voor de losblad kleurensystemen Pro C9100 en Pro C7100x. Hij  is ontworpen in samenwerking met de toonaangevende mediaverwerkingsspecialist BDT. Met zijn diepte van 500 mm biedt de hoogvolume bannerinvoer ruim 5 keer zo veel capaciteit als de bestaande lade voor banners. Deze nieuwe oplossing voor banners kan achteraf worden geïnstalleerd en is goed toegankelijk. Doordat er meer in kan, hoeven de activiteiten minder te worden onderbroken om bij te vullen. Dat versnelt op zijn beurt de doorvoer en verhoogt de productie. In Europa zal de hoogvolume bannerinvoer verkrijgbaar zijn vanaf september 2016.

Eric Gryson voegt eraan toe: “De zeer positieve reacties op de bannerfunctionaliteit voor de Pro C9100- en Pro C7100x-serie maakten duidelijk dat er een sterke belangstelling zou zijn voor deze optie. Wij zijn ervan overtuigd dat deze aanwinst een geweldige oplossing is om de dagelijkse workflow van drukke production printomgevingen een boost te geven.”
Hij besluit: “Wij zijn vastbesloten om grafimediabedrijven verder te helpen met oplossingen die zorgen voor meer keuze, flexibiliteit en productiviteit. We verwachten binnen afzienbare termijn te kunnen uitpakken met de aankondiging van een aantal andere oplossingen voor connectiviteit met het afwerkingsproces.” | Ricoh op drupa 2016 | 
Ricoh zal op drupa 2016 een variëteit aan producten en diensten presenteren, waarmeegrafische bedrijven nog sneller bedrijfstransformaties kunnen ondergaan. De tentoongesteldeoplossingen openen deuren naar nieuwe kansen en leiden tot hogere productie en winstgevendheid voor vooruitstrevende printprofessionals. Ook de Pro VC60000 zal op de beursstand van Ricoh te vinden zijn. De grootste grafische vakbeurs ter wereld zal plaatsvinden van 31 mei tot 10 juni in de Messe in Düsseldorf, Duitsland. Ricoh is te vinden in hal 8a.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.