07.03.2024

Betreed Ricoh’s HENKAKUVERSE op drupa 2024

Verken nieuwe en inspirerende manieren om flexibele en responsieve mogelijkheden te leveren die tegelijkertijd duurzaam zijn

Ricoh Europe, Londen, 7 maart 2024 – Bezoek tijdens drupa de Rioch stand en ervaar de HENKAKUVERSE, een virtuele productieomgeving waar je ontdekt hoe je uit de geavanceerde technologieën van Ricoh voordeel haalt voor je printactiviteiten. De Ricoh stand op drupa 2024, dat van 28 mei tot en met 7 juni plaatsvindt in de Messe Düsseldorf in Duitsland, is te vinden in hal 8a.

Een scala aan toepassingen laat de productiemogelijkheden van Ricoh’s brede technologieportfolio zien
Een scala aan toepassingen laat de productiemogelijkheden van Ricoh’s brede technologieportfolio zien

Op de stand kunnen printspecialisten kennismaken met een breed spectrum aan nieuwe technologieën die voor het eerst samen te zien zijn. Enkele van die productiesystemen beleven er hun Europese primeur. Zoals bijvoorbeeld de RICOH Pro™ Z75 (bijnaam: dragon) inkjetvellenpers op B2-formaat. Dit systeem is ’s werelds eerste inkjetvellenpers op B2-formaat die werkt met watergebaseerde inkten en volautomatisch dubbelzijdig produceert. De inmiddels in de praktijk bewezen hoge printkwaliteit, snelle doorlooptijden en eenvoudige bediening maken een versnelde overstap van offset naar digitale printproductie mogelijk.

De nieuwe RICOH Pro™ VC80000 rotatieve kleureninkjetpers op hoge snelheid is ook te bewonderen op de stand van Ricoh. Dit productiesysteem staat bekend als de Harpy Eagle (harpij in het Nederlands). Het systeem combineert AI-mogelijkheden met een nieuwe generatie Ricoh printkoppen en een hoge mate van integratie met nabewerkingsapparatuur. Zo genieten producenten van commercieel drukwerk, boeken en direct mail shift na shift van baanbrekende prestaties op het gebied van een consistent hoge printkwaliteit en nieuwe productiviteitsniveaus.

Ook te zien zijn de twee Jaguars van Ricoh: nieuwe losblad digitale kleurenproductiesystemen die printspecialisten moeten helpen om gegarandeerd succes te boeken. Enerzijds is er de RICOH Pro™ C9500, een 135 ppm-productiesysteem van de nieuwe generatie. Dit systeem stelt grafimediabedrijven in staat nieuwe omzet te genereren en tegelijkertijd hun operationele efficiency te verbeteren dankzij de hoge mate van automatisering en de eenvoudige bediening. Anderzijds is er het RICOH Pro™ C7500 digitaal losblad kleurenproductiesysteem met vijf kleurstations. Dit systeem biedt het nieuwste van het nieuwste op het gebied van tonergebaseerde technologie die uitblinkt in flexibiliteit, veelzijdigheid en responsiviteit.

Ricoh’s printkoppen van topklasse zijn speciaal ontworpen voor snelheid, precisie en duurzaamheid. Ze leveren een optimale printkwaliteit op terwijl ze downtime minimaliseren. Bezoekers kunnen op de stand de nieuwste generatie printkoppen en enkele geselecteerde toepassingen van Ricoh ontdekken. Tegelijkertijd krijgen ze er inzicht in de roadmap voor inkjetprintkoppen.

Centraal bij alle getoonde productietechnologieën staat Ricoh’s inzet voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kreeg Ricoh vorige maand een dubbele A-score van de internationale non-profitorganisatie CDP voor klimaatverandering en waterveiligheid. Daarnaast is Ricoh voor de 12e keer opgenomen in de lijst van Global 100 Most Sustainable Corporations. Bezoekers krijgen op de stand te zien hoe de automatiseringstechnologieën van Ricoh, drukkerijen helpen om hun impact op de planeet te verminderen.

Qua software ligt de focus van de stand op productieautomatisering die cloudoplossingen combineert met on premise oplossingen voor een maximale productie-efficiëntie. Er is een reeks softwareoplossingen te zien die toegevoegde waarde bieden voor workflowautomatisering. Denk bijvoorbeeld aan RICOH TotalFlow™ Producer, RICOH Supervisor™ en FusionPro®, dat zeer gepersonaliseerd, datagestuurd communicatiemateriaal creëert. Bezoekers ontdekken er ook Ricoh’s groeiende aanbod van Professional Services voor consultancy, inclusief de uitgebreide support en ondersteuning voor kleurbeheer die beschikbaar is.

Er is een reeks aan speciaal ontwikkelde oplossingen die zorgen voor kwalitatief hoogwaardige en consistente resultaten. Zo maakt de RICOH Auto Color Adjuster snel en vakkundig kleurbeheer uiterst eenvoudig. Je stemt probleemloos de kleuren van een printopdracht exact af op een aangeleverd printvoorbeeld, zonder te moeten wachten op beoordeling en verwerking door een specialist.

Van producenten van datagestuurde communicatie tot boekdrukkers, commerciële drukkers en centrale reproafdelingen: de technologieën van Ricoh kunnen een transformationele rol spelen voor toekomstgerichte bedrijven. Enkele van de vele manieren waarop dat mogelijk is, worden getoond als een immersieve ervaring in het midden van de Ricoh stand. Die dompelt je onder in het HENKAKUVERSE met een spectaculaire presentatie van alle mogelijkheden.

Om je creativiteit de vrije loop te laten, nieuwe benaderingen te laten ontkiemen en je verbeelding te prikkelen, is er een printbar en een toepassingstuin. Inspirerende klantcases illustreren er hoe de co-innovatieaanpak van Ricoh verschillende soorten Print Service Providers kan helpen om hun activiteiten toekomstbestendig te maken. Naast printvoorbeelden van de getoonde technologieën zijn er ook voorbeelden te zien van de veelzijdige grootformaat systemen van Ricoh.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe: “We creëren graag een partnerschapsomgeving die erop gericht is om printprofessionals te helpen de kracht van co-innovatie te ontketenen. We kijken ernaar uit om bezoekers uit alle sectoren te helpen bij het grijpen van kansen voor business development met focus op duurzame productie. Zo kunnen ze op een maatschappelijk verantwoorde manier vormgeven aan hun zakelijke succes. Ons team van experts staat klaar om hen te helpen bij het kijken naar innovatieve manieren om hun eigen omgeving te transformeren en te herdefiniëren.”

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op https://www.ricoh-europe.com/news-events/events/drupa-2024/.

| Over Ricoh |

Ricoh is een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde digitale diensten en oplossingen voor drukwerk en beeldvorming. Ze zijn ontworpen om digitale transformatie van werkplekken en werkruimtes te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren.

Met wereldwijde vestigingen bereikt Ricoh, waarvan het hoofdkantoor in Tokio is gevestigd, klanten in ongeveer 200 landen en regio’s. Aan de basis van de activiteiten van het bedrijf liggen gecultiveerde kennis, technologieën en organisatorische capaciteiten die het in de loop van haar 85-jarige geschiedenis heeft opgebouwd. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16,0 miljard USD).

Met Fulfillment through Work is het de missie en visie van Ricoh om mensen in staat te stellen werkplezier te vinden door te begrijpen en te transformeren hoe mensen werken, zodat het hun potentieel en creativiteit kan ontketenen om een duurzame toekomst te realiseren.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.com

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contactpersoon voor de media:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail : media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com