Ricoh verbreedt bekroond inkjetportfolio ter versterking van de mogelijkheden voor transactiedrukwerk en direct mail

Printen Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Ricoh verbreedt bekroond inkjetportfolio ter versterking van de mogelijkheden voor transactiedrukwerk en direct mail

Nieuwste rotatieve platform maakt indruk met een hoge kleurkwaliteit en productiviteitswinst om drukkerijen te helpen hun aanbod aan transpromotionele en direct mail-toepassingen uit te breiden

Vilvoorde, 15 februari 2017Ricoh heeft vandaag de Ricoh Pro™ VC40000 aangekondigd, haar nieuwe generatie rotatieve inkjetplatform met eigenschappen die transactionele en direct mail-klanten de slagkracht bieden om resultaten van hoge kwaliteit te leveren en tegelijkertijd hun productiviteit te verbeteren. Deze nieuwste aanwinst in Ricoh’s marktleidende inkjetportfolio is een uitbreiding op de ongeëvenaarde kwaliteit en toepassingsveelzijdigheid van de Ricoh Pro VC60000 en de bewezen prestaties van de InfoPrint 5000. Als krachtige combinatie van snelheid, resolutie en gebruiksgemak versterkt de Ricoh Pro VC40000 de inspanningen van Ricoh om gebruikers te helpen betere manieren te vinden om hun eindklanten optimaal van dienst te zijn. De hoeksteen van deze oplossing is de Ricoh TotalFlow Print Server R600A: een prestatiegerichte digitale front end (DFE) die geoptimaliseerd is om geavanceerd workflowbeheer te bieden en om eenvoudiger dan ooit complexe, datagestuurde direct mail en transactionele output te produceren.

Sinds onze introductie van de InfoPrint 5000 blijven wij voor omwentelingen zorgen in de markt voor rotatieve inkjet op hoge snelheid en vooroplopen in production printing”, zei Benoit Chatelard, Vice President, Production Printing, Ricoh Europe. “Als geen ander zet Ricoh zich in om rendabele groei te ondersteunen voor de activiteiten van transactionele en direct mail-klanten, iets waar zij met een gerust hart op kunnen vertrouwen. De Ricoh Pro VC40000 is de nieuwste blijk van onze inzet voor transpromospelers en direct mailers. Hiermee helpen wij hen in te blijven spelen op de behoeften van hun klanten.

De Ricoh Pro VC40000 produceert niet alleen een uitzonderlijke kleurkwaliteit maar ook duidelijke en scherpe tekst. Dit platform biedt aparte printkoparrays voor zwart en kleuren waarmee toepassingen in kleur en zwart-wit rendabel te printen zijn. Een optionele vijfde printkoparray maakt het mogelijk om een keuze aan extra’s te gebruiken, zoals MICR- of beveiligingsinkten.

Met snelheden tot 120 meter per minuut kan de Ricoh Pro VC40000 meer dan 100.000 A4-pagina’s per uur produceren en biedt hij de productiviteit en kwaliteit die nodig zijn in de huidige production printomgevingen. Dankzij de ondersteuning voor papier van 40 tot 250 g/m² variëren de toepassingsmogelijkheden van lichtgewicht boeken tot briefkaarten met hoge dekking.

Om de lancering van de Ricoh Pro VC40000 optimaal te ondersteunen, heeft Ricoh aanzienlijke verbeteringen aangebracht in haar software- en dienstenaanbod. Ricoh ProcessDirector biedt ondersteuning voor transactionele en direct mail-workflows om de verwerkingssnelheid op de apparatuur te maximaliseren, 100% integriteit van de output te helpen garanderen en jobs in aanmerking te laten komen voor een maximum aan postkortingen.

Daar komt nog bij dat de Ricoh TotalFlow Print Server R600A native ondersteuning voor PDF, PDF/VT en AFP biedt in combinatie met ondersteuning voor JDF en geavanceerd kleurbeheer. Deze geavanceerde controller biedt een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en mogelijkheden voor geavanceerd workflowbeheer met optimale benutting van Ricoh’s uitgebreide ervaring op het gebied van het verwerken van bedrijfskritische variabele data.

Voor extra flexibiliteitswinst ondersteunt de Ricoh Pro VC40000 een breed scala aan configuratieopties, inclusief compatibiliteit met een keuze aan softwaretools voor workflowbewaking en -beheer. Ricoh’s ervaren team helpt bij het kiezen. Het werkt samen met klanten om de configuratie te identificeren en te implementeren die het beste past bij hun specifieke behoeften en tegelijkertijd te blijven voldoen aan Service Level Agreements (SLA’s). Belangrijk is ook de geruststellende zekerheid dat dit platform ontworpen is met toekomstige verbeteringen en upgrades ter plaatse in het achterhoofd om investeringen van klanten in hardware, software en infrastructuur te beschermen naarmate hun activiteiten groeien en behoeften veranderen.

Meer informatie over Ricoh’s volledige portfolio van producten, diensten en oplossingen voor de markt voor production printing is beschikbaar op www.ricoh.be en door het bedrijf te volgen via @Ricohbelgium op Twitter en Ricoh Belgium op LinkedIn.

Naar boven

About Ricoh 
Ricoh is a global technology company that has been transforming the way people work for more than 80 years. Under its corporate tagline – imagine. change. – Ricoh continues to empower companies and individuals with services and technologies that inspire innovation, enhance sustainability and boost business growth. These include document management systems, IT services, production print solutions, visual communications systems, digital cameras, and industrial systems. 

Headquartered in Tokyo, Ricoh Group operates in approximately 200 countries and regions. In the financial year ending March 2016, Ricoh Group had worldwide sales of 2,209 billion yen (approx. 19.6 billion USD).

For further information, please visit www.ricoh.com

Mediacontact
Blue Chilli
Sophie Lambert 
Tel.: +32 (0) 477 91 45 72

Naar boven