02.08.2023

Nieuwe RICOH Pro™ C9500 gaat uitgebreide inkomstenstromen en operationele efficiëntie ontsluiten voor commerciële drukkerijen

Workflowefficiëntie en kostenoptimalisatie zullen helpen om activiteiten te vereenvoudigen, taken te automatiseren, productiviteit te maximaliseren en tijd vrij te maken voor andere taken

Ricoh Europe, Londen, 2 augustus 2023Ricoh Europe zet commerciële drukkers in hun kracht om hun inkomstenstromen uit te breiden en hun operationele efficiëntie te versterken met het RICOH Pro C9500 losblad digitale kleurenproductiesysteem van de nieuwe generatie.

Ricoh Pro C9500
De Ricoh Pro C9500 van de nieuwe generatie is versterkt met prestatieverbeterende technologieën

Deze verdere ontwikkeling in de evolutie van de zeer populaire RICOH Pro™ C9200 is versterkt met prestatieverbeterende technologieën. Ze zijn speciaal ontworpen om de productiviteit en kwaliteit naar een hoger niveau te tillen terwijl ze de activiteiten vereenvoudigen en de applicatiemogelijkheden uitbreiden. Het systeem zorgt voor een verbeterde efficiëntie en automatisering, waardoor er in de hele workflow steeds minder tussenkomst door personeel nodig is. Dat alles ondersteunt grafimediabedrijven om hun kosten onder controle te houden, hun dienstenaanbod uit te breiden en tijd vrij te maken voor andere taken.

Dit vlaggenschip van Ricoh voor tonerproductie is ook ontwikkeld om commerciële specialisten in staat te stellen hun transitie van analoog naar digitaal verder te versnellen of met vertrouwen hun digitale mogelijkheden voor printing-on-demand te upgraden. 

De nieuw ontwikkelde RICOH GC OS engine controller (Graphic Communications Operating System) introduceert verbeteringen op het gebied van operationeel en onderhoudsbeheer. Hij heeft een groter scherm met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface. De controller is compatibel met externe diagnosesystemen en onderhoudsprogramma’s. Gebruikers hebben toegang tot de printer vanaf een pc of tablet. Instellingen kunnen op afstand worden beheerd. Dat bespaart tijd, zelfs in een multidisciplinaire omgeving waar drukoperators talrijke taken uitvoeren.

De grotere automatisering en operationele efficiëntie worden aangestuurd door de nieuwe Auto Color Diagnosis Unit, die de drie bedrijfskritische inspecties in commercieel drukwerk automatiseert: kwaliteit, registratie en kleurfluctuatie. Dat levert een verbeterde inspectienauwkeurigheid op. Tegelijkertijd profiteren gebruikers nu van een grotere efficiëntie na de inspectie, wat is te danken aan functies voor automatisch opnieuw afdrukken en doorspoelen. De instelprocedure is nu gemakkelijker te bedienen dankzij zeven detectieniveaus, waaruit kan worden gekozen. 

Voorbeelden van andere handigheden en verbeteringen zijn:

  • Verbeterde mediaverwerking van papier tussen 40 g/m² en 470 g/m² met uitgebreide invoer- en uitvoeropties voor media tot 1260 mm.
  • Nieuw ontwikkeld fuseersysteem dat media soepel door het fuseerproces laat gaan. Daarbij worden warmte en druk gelijkmatig toegepast om een hoge beeldkwaliteit te realiseren op een breed scala aan substraten.
  • Nieuwe papieroverdrachteenheid om verbeterde registratie van de voor-/achterzijde mogelijk te maken.
  • Verbeterd bedieningspaneel van 21,5 inch dat het mogelijk maakt om applicaties op één plaats te bedienen.
  • Nieuwe krachtige DFE-opties (Digital Front End) die zijn ontwikkeld in samenwerking met Fiery om operationele efficiëntie en effectiviteit te ondersteunen. 
  • Snelheidsupgrade tot 135 ppm via een productiviteitsmodule, waarmee het systeem na de installatie kan worden uitgerust.
  • Verbeterde productiviteit dankzij snelle insteltijden, die een maximale uptime opleveren.
  • Nieuwe nabewerkingsopties met de GBC StreamPunch Plus voor inline rillen en perforeren en met de Plockmatic Crease Trimmer eenheid voor schoonsnijden aan de bovenkant en de onderkant en rillen. 

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, zegt: “De nieuwe Pro C9500 vertegenwoordigt een sprong voorwaarts in de evolutie van productietechnologie. Het systeem is speciaal ontworpen om commerciële drukkers in staat te stellen hun productiebereik uit te breiden. De mogelijkheden van het systeem worden verder ondersteund door een reeks softwareopties met een toegevoegde waarde. Ik denk bijvoorbeeld aan RICOH TotalFlow Supervisor™, RICOH TotalFlow Production Manager en RICOH FusionPro, waarmee klanten de effectiviteit van hun producten en het rendement op hun Ricoh investering kunnen maximaliseren.”

De Pro C9500 bevat ook bewezen technologieën die we al hadden geïntroduceerd op de RICOH Pro C9200. Ik denk bijvoorbeeld aan de VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), het DEMS-systeem (Development Electric-field Modulation System), de gladstrijkroller van de fuseerriem, DSC-correctie (Dynamic Shading Correction), registratieaanpassing en het inline sensorsysteem.

Het RICOH Pro C9500 losblad digitale kleurenproductiesysteem is vanaf september beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com/campaigns/pro-c9500.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.