UpFront, de IT-divisie van Ricoh, vernieuwt het volledige computerpark van de keukenbouwer Eggo
17.12.2019

UpFront, de IT-divisie van Ricoh, vernieuwt het volledig computerpark van de keukenbouwer Eggo

Vilvoorde, 17 december 2019 – Keukenontwerper Eggo heeft UpFront (A RICOH Company), de IT-afdeling van Ricoh Belgium, ingeschakeld om zijn verouderd en traag computerpark volledig te vervangen. In totaal gaat het om meer dan 250 HP-werkstations Z Serie en 140 HP-laptops Probook 450 in zijn 50 verkooppunten in België en Luxemburg, en in alle kantoren met administratieve en ondersteunende diensten.
Eggo is één van de meest toonaangevende Belgische bedrijven voor uitgeruste keukens en (maatwerk)kasten. Eggo ontwerpt en installeert jaarlijks maar liefst 17.000 keukens en kasten en biedt werk aan 450 mensen. Het familiebedrijf is al 20 jaar actief in de distributiesector.
Om deze activiteiten vlot te laten verlopen, heeft Eggo een uitgebreid computerpark: 250 werkstations in de winkels en 140 laptops die worden gebruikt door de administratieve en ondersteunende diensten in het logistieke centrum in Rhisnes en in de hoofdzetel in Bois-de-Villers. Omdat de huidige softwaretoepassingen steeds meer computerkracht vragen, besloot Eggo onlangs zijn volledige vloot van computers te vernieuwen.
Vernieuwing in sneltempo
Na een aanbesteding koos Eggo voor het duo Ricoh - UpFront wiens aanbod financieel het meest impactvol bleek te zijn. Het duo liet daarmee enkele gerenommeerde concurrenten achter zich. Bovendien koos UpFront voor extreem krachtige en performante computers, waardoor de Eggo-medewerkers dagelijks efficiënter en comfortabeler kunnen werken. De uitrol werd uitgevoerd door technici van Ricoh Belgium.
De uitdaging lag in het leveren van computers die krachtig genoeg waren om de keukensoftware te ondersteunen die veel rekenkracht gebruikt, vooral op grafisch niveau. De nieuwe pc’s kunnen dit perfect aan en stellen medewerkers van Eggo in staat om een hoogwaardige service aan hun klanten te bieden. Bovendien wilde Eggo van deze vlootvernieuwing profiteren om over te stappen van Windows 7/8 naar Windows 10 en hiermee een grote technologische sprong voorwaarts te maken. Dat was nodig, want Microsoft heeft officieel aangekondigd dat het in januari 2020 stopt met de technische ondersteuning voor Windows 7.Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium & Luxembourg
Om een zo efficiënt mogelijke implementatie te garanderen, gebruikte UpFront geautomatiseerde procedures met vooraf geïnstalleerde software en besturingssysteem op basis van een zogenaamd image die door Eggo werd getest en goedgekeurd. De uitrol gebeurde in sneltempo. In minder dan 3 weken (want de ingebruikname moest absoluut klaar zijn vóór de zomerverkoop) werden 4 tot 8 computers per winkel, afhankelijk van zijn grootte, geleverd evenals de laptops in het hoofdkantoor en in het logistieke centrum.
Groot succes
Naast de levering van de toestellen, bood UpFront aan Eggo ook een garantie van 5 jaar op de apparatuur en kwam men ook strenge SLA (service level agreements) overeen. De Eggo-winkels zijn immers ook op zaterdag open en snel kunnen ingrijpen bij een mogelijke onderbreking is dan primordiaal om de hoge kwaliteit van de klantenservice te blijven garanderen.
Bovenop de nabijheid bij de klant, is Eggo ook verheugd over de uitstekende professionele relatie die met UpFront is opgebouwd. De menselijke dimensie van de twee bedrijven staat zeker niet los van het succes van het project. UpFront was ook in staat om snel de behoeften van gebruikers te begrijpen en hiervoor de meest geschikte oplossing aan te bieden.
Naast een veel lagere IT-kost voor Eggo uiten de voordelen van het vernieuwde computerpark zich vooral in het dagelijkse werkcomfort voor de werknemers. Wat voor Eggo erg belangrijk is.
UpFront begreep onmiddellijk onze verwachtingen en bood ons hoogwaardige apparatuur aan die perfect aan onze behoeften voldeed. De samenwerking was vruchtbaar en ging vlot... Zodra er een vraag of probleem opdook, kregen we snel en gegarandeerd het beste antwoord. Zorgvuldig werk, kwaliteitsvolle service, optimale contacten ... Wat wil je nog meer?Paul David, Brand & Marketing Director bij Eggo Kitchen House
Duurzame dimensie aan project
De oude computers en laptops belandden niet op het stort. UpFront gaf ze een nieuw leven. Ze werden ge-refurbished en aan verenigingen geschonken, zodat dit vervangproject ook een sociale en duurzame dimensie krijgt.
Ons doel is bedrijven helpen om de efficiëntie van hun documentatieprocessen, werkprocessen en workflows te verbeteren ... Dat betekent ook: hen alle diensten bieden die ze nodig hebben. In de loop van de tijd hebben we daarom ons productaanbod versterkt door, naast onze printers en multifunctionele MFP's die zich op de markt hebben bewezen, eveneens een hele reeks nieuwe services aan te bieden, waaronder IT-services. Dankzij UpFront is onze reputatie op vlak van IT goed ingeburgerd. Deze dochteronderneming heeft dit opnieuw aangetoond door het project bij Eggo te leiden met de professionaliteit die UpFront kenmerkt.Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium & Luxembourg

| Over Eggo |
Met de opening van 50 winkels in slechts 10 jaar tijd is Eggo al snel uitgegroeid tot de leider in uitgeruste keukens in België. Deze expertise komt nu ook tot uiting in het Groothertogdom Luxemburg en Spanje, waar Eggo steeds meer klanten aantrekt.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.