Ricoh voor het tweede jaar op rij in de Dow Jones Sustainability World Index
17.11.2021

Ricoh voor het tweede jaar op rij in de Dow Jones Sustainability World Index

Onderneming erkend als één van de best scorende bedrijven op het vlak van duurzaamheid in de computer-, randapparatuur- en kantoorelektronicasector

TOKIO, Japan, 17 november 2021 – Ricoh heeft bekendgemaakt dat het geselecteerd is om te worden opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), één van de meest gerespecteerde indices voor ESG ('Environmental, Social & Governance' of Milieu, Maatschappij en Governance), en dat voor het tweede jaar op rij.
Ricoh voor het tweede jaar op rij in de Dow Jones Sustainability World Index

De DJSI, die wordt opgesteld door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones, was de eerste wereldwijde duurzaamheidsindex die de maatschappelijk verantwoorde inspanningen van ondernemingen evalueerde vanuit een economisch, milieu- en maatschappelijk ontwikkelingsperspectief. Het zeer strenge selectieproces is gebaseerd op een aantal vragen en op diepgaande informatie.

Dit jaar evalueerde de DJSI wereldwijd ongeveer 3.500 ondernemingen, waarvan 322 werden weerhouden voor de DJSI World Index. Op 12 november 2021 haalde Ricoh bij het S&P Global Corporate Sustainability Assessment de hoogste score van de 34 bedrijven in de computer-, randapparatuur- en kantoorelektronicasector, met de beste score in de volgende tien categorieën: Risk & Crisis Management, Supply Chain Management, Innovation Management, Environmental Reporting, Product Stewardship, Climate Strategy, Social Reporting, Talent Attraction & Retention, Corporate Citizenship & Social Contribution, en Living Wage.

Naast de DJSI World Index stond Ricoh de voorbije vier jaar ook in de DJSI Asia/Pacific Index.

Ricoh heeft zeven materiële onderwerpen uitgewerkt op basis waarvan we maatschappelijke problemen vanuit de zakenwereld kunnen oplossen én een robuuste managementstructuur kunnen behouden. De zeventien ESG-doelstellingen van de Groep zijn gelinkt aan elk van deze materiële onderwerpen en geïntegreerd in al onze operationele activiteiten. Ricoh verbindt zich er bovendien toe om bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en koolstofneutraal te worden tegen 2050.

Ricoh blijft ernaar streven een uitmuntende service te bieden, de levenskwaliteit voor iedereen te verbeteren en een drijfveer te zijn voor duurzaamheid.

*1 Vanaf 12 november 2021

Relevante informatie

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

De belofte van Ricoh aan de maatschappij, inclusie en erkenning van de ESG-index

De strategie van Ricoh voor zeven materiële onderwerpen en ESG-doelstellingen

Ricoh Group ESG Databoek 2021

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.