Ricoh voor achtste jaar op rij uitgeroepen tot marktleider in Managed Print Services
02.01.2020

Ricoh voor achtste jaar op rij uitgeroepen tot marktleider in Managed Print Services

Ricoh erkend als ‘wereldwijde provider van technologie en diensten die aan de nieuwe vereisten van de moderne werkplek voldoen’

Vilvoorde, 2 januari 2020 – Ricoh heeft voor het achtste jaar op rij z’n positie als marktleider in Managed Print Services (MPS) weten te behouden. Dat blijkt uit het rapport ‘Managed Print Services Landscape 2019’* van analysebureau Quocirca.
Volgens Quocirca dankt Ricoh deze positie aan “zijn multichannel-strategie en zijn globale bereik. Het bedrijf heeft zichzelf gevestigd als een wereldwijde leverancier van technologie en diensten die aan de nieuwste vereisten van de moderne werkplek voldoen en die verder gaan dan het traditionele aanbod aan printservices.” Verder merkt het rapport ook op dat “Ricoh in een sterke positie zit om grote organisaties en ondernemingen verspreid over meerdere landen en regio’s te bedienen.”
Het MPS-aanbod van Ricoh is een onderdeel van het MDS-portfolio (Managed Document Services). Ricoh helpt klanten bij het aanpassen en verbeteren van informatieprocessen om efficiëntie te verhogen en beveiligingsproblemen te voorkomen.
Volgens Louella Ferandes, Research Director bij Quocirca, combineert Ricoh “een uitgebreid portfolio aan diensten met een sterke reputatie op het gebied van kantoor- en productieprinters. Het is een goede keuze voor organisaties die op zoek zijn naar één leverancier voor bedrijfsoplossingen en IT-diensten. Ze ondersteunen de nieuwe gedigitaliseerde werkplek met cloud- en beveiligingsoplossingen, en geavanceerde analytics voor MPS-taken.”
“Ricoh’s gevestigde MDS is gebaseerd op een wereldwijd model dat voor een consistente benadering van klantbetrokkenheid zorgt”, gaat Fernandes verder. “Het bedrijf is wendbaar gebleven dankzij een flexibele aanpak die iedere regio in staat stelt om serviceoplossingen op maat van de specifieke behoeften van de lokale markt te bouwen.”
Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxemburg: “Dat we door Quocirca voor het achtste jaar op rij als marktleider in MPS erkend worden, is zowel een compliment als een bewijs van onze klantgerichtheid. Klanten voorzien van een betrouwbare, flexibele en veilige service is het fundament van een digitaal gedreven werkplek. We kijken ernaar uit om nieuwe en bestaande klanten te helpen, zodat ze in het digitale tijdperk kunnen floreren.”
Bezoek voor meer informatie over Ricohs MPS-aanpak https://www.ricoh.be.

*Onderzoek uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten, bij 200 ondernemingen met minstens 500 werknemers die al een managed print service gebruiken.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.