Ricoh stimuleert digitale transformatie en maakt mobiliteit van werknemers mogelijk dankzij Cloud-Based Managed Print-oplossing
30.09.2021

Ricoh stimuleert digitale transformatie en maakt mobiliteit van werknemers mogelijk dankzij Cloud-Based Managed Print-oplossing

Ricoh Europe, Londen, september 2021 – Grote Europese bedrijven zullen binnenkort kunnen genieten van een gestroomlijnde printinfrastructuur en extra werkruimte door de verwijdering van printservers als onderdeel van de bredere uitrol van Ricoh's Print Management Cloud-oplossing.

Ricoh Print Management Cloud is bedoeld voor ondernemingen die hun IT-kosten willen terugdringen en tegelijkertijd het beheer van hun infrastructuur willen vereenvoudigen. Het systeem kan worden geleverd als hosted Software as a Service (SaaS) of plaatselijk worden geïnstalleerd als private cloud. 

Met deze oplossing kunnen gebruikers op elk toestel printen, ongeacht waar of op welk netwerk ze zich bevinden. Omdat printservers daardoor verleden tijd zijn, dalen de kostprijs en de complexiteit van een traditionele printomgeving bovendien aanzienlijk. Dit maakt centraal beheer mogelijk en elimineert veelvoorkomende pijnpunten van de IT-helpdesk, terwijl het printgebruik van een vaak verspreid personeelsbestand toch kan worden opgevolgd. Daarnaast kunnen gebruikers via Ricoh Print Management Cloud hun eigen printomgeving opzetten op het 'multi-tenant platform'. Na minder dan tien minuten is de bestaande Windows- en/of Mac-printinfrastructuur overbodig.

Cruciaal is dat Ricoh Print Management Cloud ervoor zorgt dat gebruikers op afstand dezelfde werkervaring beleven als op kantoor. Bovendien hebben bedrijven de mogelijkheid om het printgebruik eenvoudig op te volgen en hun medewerkers te vergoeden voor de gemaakte kosten.

De wijdverbreide beschikbaarheid van Ricoh Print Management Cloud is een direct antwoord op de grote vraag naar veilig en gestroomlijnd printen vanop afstand. Nieuw onderzoek van IDC* onthult dat 62% van de respondenten bij grotere organisaties ervan overtuigd is dat een beter (en veiliger) printbeheer voor thuiswerkers en werknemers op afstand tijdens de pandemie erg belangrijk blijkt met betrekking tot workflowprocessen voor print- en documentbeheer. Gevraagd naar de belangrijkste redenen om voor een printserviceprovider te kiezen, haalden de medewerkers van grote bedrijven het vaakst 1) beveiligingsoplossingen/-services, 2) IT-servicemogelijkheden en 3) ondersteuning voor print/IT-infrastructuur aan.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium, zegt: “De bedrijfsleiders van vandaag zijn zich sterk bewust van de uitdagingen en kansen die de digitale transformatie met zich meebrengt. Vereisten zoals een robuuste beveiliging, makkelijk toegankelijke systemen en ruimtebesparende cloudoplossingen staan daardoor nog hoger op de agenda. Op die behoeften inspelen is dan ook van essentieel belang voor bedrijven die hun verspreide personeelsbestand willen ondersteunen en stimuleren, ongeacht waar de medewerkers zich bevinden of hoe hun werkrooster er ook uitziet.”

Kijk voor meer informatie op www.ricoh-europe.com

* IDC, The Secure Print Opportunity in the Hybrid Workplace, #EUR148081321, juli 2021

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.