10.02.2023

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2023

Ricoh behoort tot de duurzaamste 5%* bedrijven in de sector computers, randapparatuur en kantoorelektronica

Tokyo, 10 februari 2023 – Ricoh is benoemd tot member van het Sustainability Yearbook 2023, en scoorde een positie binnen de 5% van de duurzaamste ondernemingen in de sector. Het jaarboek is samengesteld door S&P Global, een toonaangevende organisatie op het gebied van bedrijfsanalyses.

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2023

Drie focusgebieden

Elk jaar beoordeelt S&P Global de duurzaamheid van grootzakelijke ondernemingen in drie focusgebieden: Environment (milieu), Social (maatschappij) en Governance (economie). In elke sector worden organisaties die zich het meest inspannen voor duurzaamheid opgenomen in het Sustainability Yearbook. Dit jaar evalueerde S&P Global wereldwijd ongeveer 7.800 organisaties in 61 sectoren, waarvan 708 organisaties uiteindelijk zijn opgenomen in het jaarboek.

Vijfde jaar op rij

In de sector computers, randapparatuur en kantoorelektronica stond één organisatie in de top 1%. Ricoh en vijf andere organisaties bemachtigden een plek in de top 5%. Dit is het vijfde opeenvolgende jaar dat Ricoh voor haar duurzaamheidsresultaten is opgenomen in S&P Global’s Sustainability Yearbook.

Bijdragen aan ESG-doelen

Ricoh zet continu in op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Zo heeft de organisatie de 17 ESG-doelen uitgewerkt in de bedrijfsstrategie. Ricoh draagt bij aan de Sustainable Development Goals door maatschappelijke kwesties op te lossen vanuit de bedrijfsvoering en bij te dragen aan een duurzame samenleving. Voor klanten van Ricoh betekent dit dat oplossingen en diensten bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de klant. Denk hierbij aan het reduceren van het energieverbruik en het gebruik van nieuwe grondstoffen, bijdragen aan circulariteit en een niet-aflatende focus op het welzijn van mensen binnen de supply chain.

“Duurzaamheidserkenningen lijken soms niet tastbaar, maar vormen steeds meer het fundament voor duurzame bedrijfsvoering’, zegt Nicolette Kraay, SDG Impact Lead bij Ricoh Nederland. “Deze erkenning is het resultaat van Ricoh’s intrinsieke motivatie om duurzaamheid als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering te positioneren”.

*Vanaf 7 februari 2023

Meer informatie

The Sustainability Yearbook - 2023 Rankings

Ricoh's Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

Ricoh’s Approach to Seven Material Issues and ESG Targets 

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.