Ricoh scoort driemaal op vlak van duurzaamheid
22.03.2021

Ricoh scoort driemaal op vlak van duurzaamheid

  • Verhoogt eigen target voor hernieuwbare energie van 30% naar 50% tegen 2030
  • Krijgt een A-score voor het Climate Change Program en komt daarmee in de prestigieuze CDP 2020 Supplier Engagement Leaderboard
  • Krijgt van S&P Global de Silver Class 2021 Sustainability Award 

Vilvoorde, 22 maart 2021 – Ricoh Company Ltd, leverancier van IT-diensten op het gebied van document management, consultancy, software en hardware aan bedrijven, is de voorbije twee weken beloond voor de vele inspanningen die het bedrijf levert op vlak van duurzaamheid. Tegelijkertijd stelt het de eigen ambitie om meer hernieuwbare energie te gebruiken naar 50% tegen 2030. 

De klimaatverandering is één van de grootste milieuproblemen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd. Eén van de doelstellingen van Ricoh is om een koolstofarme maatschappij te creëren in haar gehele waardeketen. Het bedrijf realiseert dit door actief energiebesparende activiteiten te promoten en zoveel mogelijk hernieuwbare elektriciteit binnen het bedrijf te gebruiken. Ook partners en klanten worden door Ricoh aangemoedigd om op eenzelfde manier te werken. Die aanpak wordt nu beloond.

CDP Supplier Engagement Leaderboard

Zo ontving Ricoh een A-score voor het Climate Change 2020 Program en is het daardoor ook opgenomen in het prestigieuze CDP 2020 Supplier Engagement Leaderboard. CDP is een non-profit liefdadigheidsinstelling die bedrijven aanzet om de klimaatverandering mee aan te pakken. Met de jaarlijkse Supplier Engagement Rating (SER) evalueert CDP bij meer dan 5.800 bedrijven wereldwijd de betrokkenheid van de toeleveringsketen van die bedrijven bij klimaatkwesties. De best beoordeelde bedrijven worden vermeld in het Supplier Engagement Leaderboard. Ricoh behoort tot de beste 7%, een selecte groep van zo’n 400 bedrijven.

Sustainability Award – Silver Class 2021

Daarnaast kreeg Ricoh de prestigieuze onderscheiding Silver Class in het Sustainability Yearbook 2021 van S&P Global, de toonaangevende organisatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord investeren (SRI). S&P Global beoordeelt elk jaar de duurzaamheidsprestaties van ongeveer 3.500 grote bedrijven wereldwijd op drie gebieden: Economie, Milieu en Maatschappij. Voor de uitmuntende inspanningen op het gebied van duurzaamheid kent het in elke industriegroep een Gouden, Zilveren en Bronzen Klasse-onderscheiding toe. Ricoh werd opgenomen in de categorie Computers & Randapparatuur en Kantoorelektronica en behaalde de beste score van de sector in maar liefst 11 categorieën waaronder Supply Chain Management, innovatiemanagement, Milieurapportage, Milieubeleid & Managementsystemen en Klimaatstrategie.

Sneller meer hernieuwbare energie gebruiken

Deze resultaten kon Ricoh alleen maar behalen door concrete inspanningen voor te leggen. Zo heeft Ricoh doelstelling voor hernieuwbare elektriciteit verhoogd naar 50% tegen 2030, wat voordien slechts op 30% lag. Die 30% wil Ricoh al in maart 2023 bereiken, waardoor de overgang naar hernieuwbare elektriciteit met acht jaar wordt versneld. 

Voor zijn buitenlandse divisies streeft Ricoh naar het gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit op alle belangrijke locaties tegen 2030. In het thuisland Japan zal Ricoh ook een eigen uitgebreid evaluatiesysteem voor hernieuwbare elektriciteit introduceren om het percentage en de kwaliteit van hernieuwbare elektriciteit te verbeteren. In Japan zal Ricoh tevens vanaf dit boekjaar 100% van de gebruikte elektriciteit op het hoofdkantoor van hernieuwbare elektriciteit laten komen. Wat een CO2-reductie van 2.000 ton/jaar moet opleveren.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.