Ricoh publiceert compleet ESG Data Book 2020 van de Ricoh Group
28.10.2020

Ricoh publiceert compleet ESG Data Book 2020 van de Ricoh Group

Vilvoorde, 28 oktober 2020 – Ricoh Company Ltd kondigt de publicatie aan van het ESG Data Book 2020 van de Ricoh Group. Het bevat alle informatie over maatregelen die Ricoh neemt op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. ESG staat trouwens voor Environment, Social & Governance.

In zijn benadering van duurzaamheid wil Ricoh een duurzame samenleving nastreven door een evenwicht te vinden tussen de drie P’s: Prosperity (economisch), People (maatschappij) en Planet (milieu). Om deze gewenste samenleving te kunnen realiseren, heeft Ricoh zeven materiële kwesties op twee gebieden geïdentificeerd: ‘Het oplossen van sociale kwesties door middel van business’ en ‘Robuuste managementinfrastructuur’. Hierbij zijn 14 relevante ESG-doelstellingen vastgesteld en tracht Ricoh deze te integreren in de inspanningen die de gehele groep levert.
Als aanvulling op het integraal rapport en de bedrijfswebsite publiceert Ricoh het ESG Data Book als een extra document om de voortgang van zijn ESG-gerelateerde initiatieven sinds 2019 te delen met alle belanghebbenden. Het boek biedt onder meer een inkijk op de prestaties op het vlak van enkele belangrijke duurzaamheidsaspecten van Ricoh en biedt tevens een samenvattend overzicht van andere ESG-onderwerpen zoals milieubeheer, mensenrechten en supply chain management.

Op basis van globale trends die naar een duurzame samenleving leiden, richtlijnen voor de openbaarmaking van ESG-informatie en internationale ESG-indexen heeft Ricoh de inhoud van haar laatste rapport als volgt aangepast:

  • Basisgegevens: gewijzigde relevantie en ESG-doelstellingen in samenhang met materiële aspecten
  • Beheer: toevoegen van het beloningssysteem van bestuurders en bedrijfsrisico's
  • Milieu: uitgebreide informatie over grondstofbesparing en recycling, met inbegrip van een beleid voor plastic producten en gerecyclede kunststoffen, en het actualiseren van TCFD1-gerelateerde informatie
  • Sociaal: De reikwijdte van de HR-gegevens uitbreiden en informatie over diversiteit toevoegen
Ricoh zal het ESG Data Book continu aanpassen om het begrijpelijker te maken, onder meer met de meningen van de verschillende stakeholders. Ricoh zal dit ESG Data Book ook gebruiken als een communicatiemiddel om de dialoog met deze stakeholders te stimuleren.

Het ESG-Data Book 2020 van de Ricoh Group vindt u hier:

https://www.ricoh.com/sustainability/databook

1 Task Force on Climate-related Financial Disclosures

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.