Ricoh Pro TF6250 large format UV flatbed printer delivers media versatility and productivity for sign & display and décor sectors
07.03.2019

Ricoh Pro™ TF6250 grootformaat UV-vlakbedprinter biedt mediaveelzijdigheid en productiviteit voor de sectoren voor signs & displays en decoratie

Vilvoorde, 7 maart 2019 – De markten voor signs, graphics en decoratie kunnen het maximale halen uit een breed scala aan applicaties en profiteren van een ongeëvenaarde flexibele productiviteit met de nieuwe Ricoh Pro™ TF6250 grootformaat UV-vlakbedprinter.

Ricoh Pro TF6250
De nieuwe compacte Ricoh Pro TF6250

Het compacte systeem van 2,5 m x 1,3 m is ontworpen om de sign & display-, grafische en industriële sectoren te helpen om nieuwe kansen te grijpen op het gebied van industriële decoratie, interne decoratie, verpakkingen, zeefdrukwerk en personalisatie.

Dit systeem, dat gebouwd is op basis van dezelfde industriële structuur als de Ricoh Pro™ T7210, zorgt voor productiviteit, veelzijdigheid en een hoge beeldkwaliteit dankzij Ricoh’s krachtige drop-on-demand printkoppen. Ondersteund door zorgvuldig ontwikkelde inktsets die een breder kleurbereik bieden dan de Pro T7210, biedt het indrukwekkende printsnelheden, geautomatiseerd dagelijks onderhoud met het gemak van een druk op een toets en gevarieerde substraatflexibiliteit.

“De Ricoh Pro TF6250 stelt operators in staat om direct aan de slag te gaan en producten met een hoge attentiewaarde te produceren voor hun klanten”, zegt Graham Kennedy, Head of Commercial Inkjet Business, Commercial and Industrial Printing, Ricoh Europe. “Dat een grootformaat applicatie opvalt, is vaak te danken aan inkten die de hoogste kwaliteit leveren en zich hechten op een grote verscheidenheid aan ondergronden. Ik denk bijvoorbeeld aan hout, metaal, glas en ook standaard sign- en displaymaterialen zoals Forex, Dibond en acrylplaten. Daarom hebben wij twee UV-inktsets ontwikkeld. Pro TF6250 gebruikers kunnen een inkttype kiezen dat speciaal ontwikkeld is om een groot kleurbereik te garanderen voor de markt voor signs en graphics, of een inkttype met een hoge hechting dat ideaal is voor industriële applicaties.”

L'imprimante Pro TF6250 présente une réelle architecture à plat, avec chariot et support mobiles, et s'assortit d'une excellente vitesse de production, jusqu'à 64,6 m2/h. Elle permet une grande flexibilité des médias et prend en charge des supports d'une épaisseur allant jusqu'à 110 mm. Grâce à la technologie LED, la consommation est faible et le séchage se fait à basse température, ce qui autorise une utilisation de supports plus fins sans risque de fusion ou de gondolage.

De Pro TF6250 heeft een toonaangevende productiesnelheid tot 64,6 m2/u en een true vlakbed-architectuur: de media worden op de tafel op hun plaats gehouden en het printsysteem beweegt boven de tafel. Dit systeem biedt een ongelooflijke mediaflexibiliteit om substraten met diktes tot 110 mm aan te kunnen. LED-technologie houdt het stroomverbruik laag en droogt de printresultaten bij lage temperaturen, waardoor het gebruik van dunnere substraten mogelijk is zonder risico op smelten of kromtrekken.

Qua onderhoud en gebruik blinkt dit systeem uit in eenvoud, waardoor printbedrijven het maximale halen uit hun technologie-investering. Geautomatiseerd dagelijks onderhoud met het gemak van een druk op een toets reinigt en purgeert printkoppen om een optimale uptime te helpen garanderen. Registratiepennen helpen om een precieze registratie te handhaven, terwijl vier afzonderlijke vacuümzones de media op hun plaats houden, ongeacht hun vorm en formaat. De printkoppen worden door een automatische sensor aangepast aan de juiste hoogte om de nauwkeurigheid te handhaven. Mogelijkheden voor aflopend printen maken schoonsnijden overbodig.

De Ricoh Pro TF6250 is vanaf het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.