Ricoh poursuit l’amélioration de sa plate-forme d’impression de production, la performante ProTM VC60000
04.03.2016

Ricoh introduceert nieuwe verbeteringen voor krachtig ProTM VC60000 production printplatform

Ricoh lanceert toonaangevende functionaliteiten in haar onstuitbare innovatieve opmars
Vilvoorde, 4 maart 2016 – Ricoh kondigt vandaag een nieuwe reeks mogelijkheden aan voor het Ricoh Pro VC60000 nieuwe generatie rotatief inkjet productieplatform. Deze nieuwe functionaliteiten zullen klanten de slagkracht bieden om productiever digitaal te drukken, tijd en geld te besparen en hun aanbod uit te breiden.

De nieuwe verbeteringen omvatten:

  • Verhoogde snelheid: De maximale snelheid is met 25 % verhoogd. De Pro VC60000 produceert nu een uitzonderlijke drukkwaliteit op productiesnelheden van 150 meter per minuut. Het resultaat is een ongeëvenaarde combinatie van productiecapaciteit en integriteit van het drukbeeld. Ricoh biedt hiermee een krachtig antwoord op de vraag ervan vanuit de inkjetmarkt, die hier nu maximaal voordeel uit kan halen.
  • Meerdere printmodi/CMY-printkoppen parkeren: Klanten die uiteenlopende toepassingen willen produceren in full-colour of zwart-wit, kunnen de gewenste printkopmodules activeren op de Pro VC60000. Printkoparrays die niet nodig zijn voor een specifieke toepassing, worden gedeactiveerd door de printer. Voor klanten levert dat kostenbesparingen en flexibiliteit op bij het printen in zwart-wit.
  • Nog meer controle over de kleurkwaliteit: De Pro VC60000 produceert verbluffend rijke, opvallende en nauwkeurige kleuren. Nieuwe verbeteringen zullen de lat nog hoger leggen. Dankzij de mogelijkheid tot het toevoegen van aangepaste controlebalken, het uitvoeren van steunkleurbewerkingen en zelfs het dynamisch vervangen van kleuren zullen klanten nu profiteren van een ongelooflijke flexibiliteit bij het produceren van toepassingen in full-colour.
  • Verbeteringen die de productiviteit verhogen en toepassingen laten toenemen: Dankzij nieuwe opties voor RIPpen en printen zullen klanten voortaan meer keuzevrijheid hebben in de manier waarop toepassingen worden verwerkt, opgeslagen en geproduceerd.

Een bijkomend voordeel van de digitale front-end van de Pro VC60000 zijn realtime berekeningen ter compensatie van eventuele wijzigingen op het gebied van papierkenmerken, die anders invloed zouden kunnen hebben op de positie en kwaliteit van het drukbeeld. Ook de ondersteuning voor drukvellen van 20 x 54 inch (maximale paginalengte van 1371 mm) is iets waarvan klanten dankbaar gebruik zullen kunnen maken om nóg eenvoudiger offset- en losblad digitale toepassingen te migreren. 

Deze nieuwe functionaliteiten zullen nog in het voorjaar van 2016 beschikbaar zijn.

“Ons trackrecord op het gebied van production printing in de afgelopen negen jaar toont aan dat wij gedreven zijn om de mogelijkheden van onze platformen te blijven uitbreiden en grenzen te blijven verleggen”, zegt Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg. “We weten dat onze klanten en hun klanten altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren waarop ze kunnen innoveren. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat ze dag in dag uit indruk kunnen maken om te voldoen aan de eisen van de markt en die te overtreffen. De aankondigingen van vandaag zetten die belofte kracht bij.” 

De Ricoh Pro VC60000 is een nieuwe generatie rotatieve inkjetproductieprinter die gebruikers in staat stelt om snel in het oog springende, gerichte en bedrijfskritische output te leveren aan hun klanten. Het platform stroomlijnt bedrijfsprocessen om kwalitatief hoogwaardige commerciële drukwerktoepassingen te produceren in minder stappen, met meer besparingen en met een hogere efficiëntie.

De Ricoh Pro VC60000 biedt de mogelijkheid om tot wel 150 meter per minuut te printen. Hij kan met resoluties tot 1200 x 1200 dpi worden ingezet voor efficiënte productie van gepersonaliseerde campagnes om in een mum van tijd waardevolle variabele klantdata te registreren, te converteren en te beheren. Om te besparen op inktkosten wordt het inktverbruik op intelligente wijze aangepast door zijn drop-on-demand printkoppen, die tegelijkertijd de bijna offsetkwaliteit maximaliseren. Dankzij zijn ondersteuning voor een ruime keuze aan papiersoorten biedt hij gebruikers en hun klanten meer vrijheid om het juiste medium te kiezen om de juiste klant te bereiken.
| Ricoh op drupa 2016 | 
Ricoh zal op drupa 2016 een variëteit aan producten en diensten presenteren, waarmeegrafische bedrijven nog sneller bedrijfstransformaties kunnen ondergaan. De tentoongesteldeoplossingen openen deuren naar nieuwe kansen en leiden tot hogere productie en winstgevendheid voor vooruitstrevende printprofessionals. Ook de Pro VC60000 zal op de beursstand van Ricoh te vinden zijn. De grootste grafische vakbeurs ter wereld zal plaatsvinden van 31 mei tot 10 juni in de Messe in Düsseldorf, Duitsland. Ricoh is te vinden in hal 8a.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.