Ricoh ontvangt hoogste Gold-rating in duurzaamheidsonderzoek van EcoVadis
31.01.2020

Ricoh ontvangt hoogste Gold-rating in duurzaamheidsonderzoek van EcoVadis

Vilvoorde, 31 januari 2020 – Ricoh Company, Ltd. heeft opnieuw het Gold-label ontvangen, de hoogste rating in het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van EcoVadis. Sinds het behalen van zijn eerste Gold-rating in 2014, heeft Ricoh consequent de hoogste rating in de EcoVadis Global Supplier Survey behaald.

Ricoh ontvangt hoogste Gold-rating in duurzaamheidsonderzoek van EcoVadis
EcoVadis beoordeelt leveranciers uit 155 landen en 198 verschillende bedrijfssectoren. Parameters zijn onder meer het bedrijfsbeleid, en de genomen initiatieven en resultaten op gebieden die betrekking hebben op zowel milieu-impact, arbeid en mensenrechten, als ethiek en duurzame inkopen. Ricoh heeft al zijn duurzaamheidsgegevens ter beschikking gesteld aan EcoVadis om deze te evalueren. Uit het resultaat blijkt dat Ricoh heel goed scoort en in de top 5% van alle onderzochte bedrijven staat.
Veel internationale bedrijven willen vandaag de duurzaamheid in hun hele supply chain verbeteren. De prestaties op vlak van duurzaamheid zijn in de zakenwereld immers een steeds belangrijkere factor bij de selectie van leveranciers. Steeds vaker vragen prospects en klanten aan Ricoh om deze EcoVadis-beoordelingsresultaten mee te delen als onderdeel van hun selectieproces van leveranciers.
Voor Ricoh is deze Gold-rating het bewijs dat de voortdurende activiteiten ter ondersteuning van de Sustainable Development Goals (SDG's) lonen.

Meer info over EcoVadis : http://www.ecovadis.com/

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.