Ricoh ondertekent initiatief van Verenigde Naties voor een beter en meer ecologisch herstelbeleid
17.06.2020

Ricoh ondertekent initiatief van Verenigde Naties voor een beter en meer ecologisch herstelbeleid

Vilvoorde, 17 juni 2020 – Ricoh Company, Ltd., kondigt aan dat het samen met meer dan 170 wereldwijde bedrijven de "Uniting Business and Governments to Recover Better"-verklaring heeft ondertekend. Dit is een gezamenlijk initiatief van United Nations Global Compact en het Science Based Targets initiatief (SBTi)1. De verklaring, die deel uitmaakt van SBTi's Business Ambition for 1.5 °C-campagne om de globale opwarming te beperken tot maximaal 1,5°C, spoort regeringen over de hele wereld aan om hun economische steunmaatregelen en herstelplannen naar aanleiding van COVID-19 af te stemmen op de recentste bevindingen van de klimaatwetenschap.

De samenwerking tussen overheden en bedrijven is essentieel voor een positief post-corona herstelplan, zowel op economisch als ecologisch vlak, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh België & Luxemburg.Dit is niet het moment om onze inspanningen op het gebied van klimaat uit het oog te verliezen of om ons engagement voor meer duurzame ontwikkeling los te laten. We moeten ons meer dan ooit richten op onze doelstelling om in 2050 onze CO2-uitstoot tot nul te herleiden en onze klanten te helpen bij het implementeren van duurzame procedés.
In maart 2020 stelde Ricoh zich nieuwe emissiedoelstellingen voor 2030 – voor alle filialen wereldwijd - omdat de wetenschap aangeeft dat de acties in de komende 10 jaar cruciaal worden. Het nieuwe doel van Ricoh is om de uitstoot van broeikasgassen van de gehele groep met maar liefst 63% te verminderen ten opzichte van het referentiejaar 2015. Deze nieuwe doelstelling is goedgekeurd door het SBTi en zal helpen om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5°C boven het niveau van het pre-industriële tijdperk (1850-1900).
Deze verklaring benadrukt het belang van een economisch herstel in overeenstemming met de doelstelling van 1,5°C en moedigt overheden aan om hun klimaatbeleid niet links te laten liggen in hun COVID-19-herstelplannen.
Door deze transformatie na COVID-19 te versnellen, zal Ricoh blijven bijdragen aan de realisatie van een koolstofvrije samenleving tegen 2050. Ricoh zal dit onder meer doen door zelf energiebesparende initiatieven versneld uit te voeren en hernieuwbare energie te gebruiken. Daarnaast zal Ricoh aan zijn klanten digitale diensten leveren die de nieuwe manieren van werken, zoals werken vanop afstand en afstandsonderwijs, zullen ondersteunen.

*1 De SBTi is een gezamenlijk initiatief van de non-profit organisatie CDP, het UN Global Compact, het World Resources Institute en het World Wildlife Fund. Het heeft als doel om toonaangevende bedrijven in staat te stellen ambitieuze en zinvolle doelstellingen i.v.m. hun broeikasgasreductie te formuleren.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.