Ricoh lanceert nieuwe industriële inkjetprintkop RICOH TH5241
11.06.2020

Ricoh lanceert nieuwe industriële inkjetprintkop RICOH TH5241

Deze recentste toevoeging aan de gamma maakt gebruik van een zogenaamde thin film piezo actuator

Vilvoorde, 11 juni 2020 – Ricoh Company heeft de wereldwijde lancering aan van een nieuwe industriële inkjetprintkop aangekondigd: de RICOH TH5241.

Deze nieuwe printkop is de eerste Ricoh-printkop die gebruik maakt van een zogenaamde thin film piezo actuator1(PZT). Hij maakt deel uit van de nieuwe RICOH TH-serie industriële inkjetprintkoppen en is een aanvulling op het reeds succesvolle portfolio van de RICOH MH/RICOH GH-serie printkoppen.
Door het gebruik van MEMS-technologie2 is de RICOH TH5241 een compacte printkop met 320 x 4 rijen van 1.280 nozzles3. Bovendien kan de kop in HD printen (tot 1200 dpi) door fijne inktdruppels te spuiten. Ook zijn de inktpads voor elke nozzle-rij gescheiden, waardoor één enkele printkop tot vier inktkleuren kan spuiten. De printkop is bovendien compatibel met alle soorten inkt, waaronder UV-, solvent- en watergebaseerde inkt. De kop kan worden gebruikt voor diverse industriële toepassingen zoals sign graphics, textiel en etiketten.
Ricoh lanceert nieuwe industriële inkjetprintkop RICOH TH5241
De nieuwe industriële inkjetprintkop RICOH TH5241
Bovendien is de printkop compact en combineert hij duurzaamheid met stabiele inktstralen, zodat hij gemakkelijk kan worden gebruikt in verschillende soorten printsystemen en klanten tevens gemakkelijk hun eigen printsystemen kunnen ontwikkelen.
In de industriële printmarkt is er een toenemende vraag naar sign graphics en textiel, met kleinere oplages en kortere levertijden. Dit resulteert in een snelle digitalisering van industrieel drukwerk, wat een grotere flexibiliteit en productiviteit kan opleveren. Er is ook een toenemende vraag naar inkjetprintkoppen die afdrukken met hoge resolutie en een nog hogere productiviteit mogelijk maken.
Met de introductie van deze nieuwe printkop voldoet Ricoh aan deze behoeften. Ricoh zal de ontwikkelingsprogramma's voor printers van zijn klanten ondersteunen en bijdragen aan sociale kwesties door oplossingen te bieden voor kleding, voeding en huisvesting.
De printkop is vanaf heden beschikbaar.
Modelnaam RICOH TH5241
Aantal spoeiers 1,280 gespreid
Sproeierresolutie

600npi (2 kleuren, 1 kleur)

300npi (4 kleuren)

Straalfrequentie

40kHz (2 niveaus)

24kHz (4 niveaus)

Druppelvolume 3/6/12pl afhankelijk van de linkt
Compatibele inkt UV, solvent, watergebaseerd
Externe printkopafmetingen

Breedte: ongeveer 52.7mm

Diepte: ongeveer 45.4mm

Hoogte: ongeveer environ 55.4mm

Ricoh zal de RICOH TH5241 voorstellen op de JIVM2020 - JAPAN INKJET VIRTUAL MESSE, die online zal worden gehouden van maandag 1 juni 2020 tot en met vrijdag 31 juli 2020

Overzicht van online voorstellingen:

Naam:                  JIVM2020 - JAPAN INKJET VIRTUAL MESSE

Sessie:                 Van maandag 1 juni tot vrijdag 31 juli 2020

Plaats:                  Online (https://ohno-inkjet.com/?p=31210)

Gesponsord door:  Ohno Inkjet Consulting

Om deel te nemen aan webinars die door Ricoh worden gehost, klik dan hier voor een volledig schema en voor details over hoe u zich kunt aanmelden:

https://industry.ricoh.com/business/industrial-printing/

*1 Dunne film piëzo actuator. Een soort piëzo-elektrische transducer die mechanische vervorming creëert door de toepassing van een spanning, die wordt gebruikt om inktdruppels te spuiten.

*2 MEMS of voluit Micro-Elektro-Mechanische-Systemen: een algemene term voor geminiaturiseerde elektromechanische apparaten of technologie.

*3 Er zijn twee sets van 600npi met een verspringende opstelling van 300npi sproeiers per rij.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.