Ricoh lance le fleuron des imprimantes A3 couleurs multifonctions, avec panneau de commande intelligent, connectivité mobile et interface d'applications personnalisable
08.06.2016

Ricoh lanceert geavanceerde multifunctionele A3 kleurenprinters, met Smart Operation Panel, mobiele connectiviteit en aanpasbare applicatie-interface

Vilvorde, le 8 juin 2016 – Ricoh a présenté aujourd'hui une gamme d'imprimantes couleurs A3 avec fonctionnalités Workstyle Innovation Technology qui ouvrent, pour les entreprises, de nouvelles manières de saisir et de partager des documents, et de produire leurs propres impressions de haute qualité.

Avec Smart Apps et une interface personnalisable cette série phare de neuf imprimantes multifonctions couleurs A3 (MFP) propose un panneau de commande 'touch and swipe' simple et intuitif, et de multiples possibilités pour l'impression et l'interaction avec les appareils mobiles. Ceci est combiné avec de nouvelles fonctionnalités, comprenant un démarrage rapide via capteur de présence humaine et la possibilité d'impression de bannière professionnelle.

Conçus pour améliorer les workflows à haut débit, les environnements polyvalents, ces modèles offrent une sortie à 30-60 ppm combinée avec une fiabilité exceptionnelle, la qualité et la productivité. Ils sont également basés sur un nouveau contrôleur Intel pour une meilleure impression et numérisation de documents complexes, ainsi que le traitement plus rapide des documents

MP C6004SP Serie

Krachtig en gebruiksvriendelijk Smart Operation Panel 
Het hart van elk model is een gebruiksvriendelijk ‘touch en swipe’ kleuren Smart Operation Panel dat mobiel en flexibel werken vereenvoudigt en de workflow voor de werknemers verbetert. De lay-out en de content van dit panel kunnen worden aangepast aan de individuele voorkeur van de gebruikers zodat ze onmiddellijke toegang hebben tot meest gebruikte print-, kopie-, en scanfuncties met behulp van one-touch-pictogrammen.

Een update van het Smart Operation Panel is mogelijk door de installatie van nieuwe apps van de Ricoh’s Application Site. Daarmee kunnen de gebruikers snel de geboden functies aanpassen en uitbreiden. Daarenboven kan het volledig op maat worden gemaakt om te beantwoorden aan de look en de sfeer van elk bedrijf of merk; voor het promoten van interne nota’s, events of nieuwe initiatieven, met toegang tot specifiekere informatie via een complete internetbrowser.

Naadloze mobiele connectiviteit en workflow-integratie Deze MFP’s kunnen op talrijke manieren worden bediend vanaf smartphones en tablets; met een veilige NFC-, Bluetooth- en internetverbinding wordt toegang en afdrukken vanaf elke virtuele omgeving mogelijk. Gebruikers kunnen bovendien onmiddellijk documenten scannen en opslaan, volledig in kleur, in e-mails, draagbare media of interne folders om de workflow te versnellen. Deze volledige connectiviteit kan eenvoudig worden geïntegreerd in de bestaande machines, waardoor de productiviteit wordt gemaximaliseerd en de algemene workflow verbeterd wordt.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg licht toe: “Met hun smart connectiviteit, aanpasbare gebruikersinterface en hun onmiddellijke integratiemogelijkheid in de workflows van een bedrijf combineren deze intelligente MFP’s een aantal van Ricoh’s ‘workstyle innovation technologies’. Deze technologieën maken onze producten gebruiksvriendelijker, krachtiger, bieden een betere connectiviteit dan ooit tevoren en helpen zo bedrijven te besparen terwijl ze productiever, efficiënter en flexibeler worden.”

Weinig impact op het milieu  De serie combineert krachtige prestaties met weinig impact op het milieu. Innovaties zoals finishing zonder nietjes, 0,5 seconden opstarttijd vanuit de slaapmodus en de laagste TEC-waarden op de markt zorgen voor een lager stroomverbruik en helpen om te besparen op energiekosten en verlagen de Totale Kost van Eigendom.

Andere functies en voordelen 

  • Dankzij debewegingssensor treden deze machines in werking als ze een gebruiker zien aankomen, zo worden ze onmiddellijk beschikbaar en de gebruikers verliezen minder tijd met wachten terwijl de machine opwarmt.
  • Papier capaciteit opties om te beantwoorden aan de behoeften van diverse werkgroepen bieden de flexibiliteit om verschillende hoeveelheden en afmetingen te laden op hetzelfde moment, met inbegrip van een 1000-vellen Hybride Finisher.
  • Professionele output opties, met inbegrip van banner-printcapaciteit, en Scannen in één Beweging of Automatische Dubbelzijdige Documenteninvoer (ARDF) als standaarduitvoering.

Informatie over de modellen 

  • MP C3004SP – 30ppm, vier finisher opties 
  • MP C3004ASP – 30ppm, vier finisher opties 
  • MP C3504SP – 35ppm, vier finisher opties 
  • MP C3504ASP – 35ppm, vier finisher opties 
  • MP C4504SP – 45ppm, vijf finisher opties 
  • MP C4504ASP – 45ppm, vijf finisher opties 
  • MP C5504SP – 55ppm, vijf finisher opties 
  • MP C5504ASP – 55ppm, vijf finisher opties 
  • MP C6004SP – 60ppm, vier finisher opties
Voor meer informatie over het uitgebreide gamma van Ricoh’s hardware, software en services, bezoek: www.ricoh.be.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.