Ricoh innoveert in commercieel drukwerk en maakt verbruik van productiesystemen transparant met lancering van Ink Estimator Tool
03.12.2020

Ricoh innoveert in commercieel drukwerk en maakt verbruik van productiesystemen transparant met lancering van Ink Estimator Tool

Ricoh Europe, Londen, 3 december 2020 – Commerciële drukkers zullen dankzij de nieuwe Ricoh Ink Estimator Tool voordeel halen uit zeer nauwkeurige inktschattingen voor effectievere rapportage en berekening van jobkosten op de rotatieve productiesystemen Ricoh Pro™ VC70000 en Ricoh Pro™ VC60000.

Ricoh Ink Estimator Tool provides highly accurate ink usage estimates
Ricoh Ink Estimator Tool biedt zeer nauwkeurige schattingen van het inktverbruik.
Ricoh’s unieke dynamische druppelgroottes leveren duidelijke voordelen op als het gaat om de afdrukkwaliteit. Wel was het nauwkeurig inschatten van het inktverbruik tot nu toe geen sinecure. Ricoh brengt daar nu verandering in. Naar aanleiding van de lancering van de Ricoh inkt voor een uitgebreid kleurbereik, die rechtstreeks op gecoate papiersoorten kan afdrukken, heeft Ricoh bestaande meettools aangepast aan het brede kleurbereik van deze inkt. De retrofitbare software maakt het mogelijk om kosten effectiever te rapporteren en te berekenen.

De nieuwe software berekent:

  • Het totale inktverbruik voor een afdrukbestand of -job
  • De totale inktkosten voor een afdrukbestand of -job
  • Een overzicht van de spoelpagina’s: paginatelling voor/tijdens/na het afdrukken van spoelpagina’s

Ook handig is dat de tool een virtuele printer bevat die werkt met dezelfde digitale front-end (DFE) als de productieprinter. Er kan dus een afdrukvoorbeeld worden bekeken voor softproofing. De tool is te gebruiken als hulpmiddel voor het testen van een applicatie. Zo kan worden gecontroleerd of het productiesysteem de applicatie juist zal verwerken en hoe output er afgedrukt uit zal zien. De tool helpt bij het wijzigen en verfijnen van instellingen om ervoor te zorgen dat bestanden zonder problemen zullen worden afgedrukt.

Clive Stringer, Director Continuous Feed and High End Software Sales, Commercial Printing Group, Ricoh Europe, zegt: “Ricoh Ink Estimator Tool maakt productiekosten transparant en garandeert dat bestanden afdrukklaar zijn. Met deze zeer intuïtieve tool kunnen grafimediabedrijven voorafgaand aan de productie nauwkeurig het inktverbruik calculeren voor een zeer duidelijk beeld van hun kosten. Ze kunnen ook drukwerk softproofen om proefdrukkosten voor hardproofing te elimineren en afval te voorkomen.”
Ricoh Ink Estimator Tool voor de Pro VC60000 en Pro VC70000 is nu beschikbaar in de EMEA-regio.
Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.