Ricoh gaat transformationele kracht van digitale rotatieve technologie presenteren op Spring Forward with Tecnau
05.05.2022

Ricoh gaat transformationele kracht van digitale rotatieve technologie presenteren op Spring Forward with Tecnau

De Duitse specialist in drukwerk en mailings Sattler Media Group laat tijdens het live evenement sterke staaltjes van creatieve producties en applicaties met zijn hooggeautomatiseerde oplossing zien

Ricoh Europe, Londen, 5 mei 2022 – De productiemogelijkheden en applicatieveelzijdigheid van hooggeautomatiseerde rotatieve technologie worden dit jaar door Ricoh en Sattler Media Group, een toonaangevende Duitse specialist in drukwerk en mailings, gedemonstreerd op Spring Forward with Tecnau

Ricoh gaat transformationele kracht van digitale rotatieve technologie presenteren op Spring Forward with Tecnau
Sattler demonstreert op Spring Forward with Tecnau transformationele mogelijkheden van rotatieve technologie.

Tijdens Ricoh’s presentatie op 9 juni zal Arndt-Friedrich Wille, Business Development Manager, Sattler Media Group, uitleggen hoe ze bij Sattler optimaal gebruikmaken van digitale technologie om af te stappen van analoog drukwerk. Hij zal dieper ingaan op Sattler’s overstap naar een meer agile en responsieve productieomgeving voor uiteenlopende oplages en productieruns op een breed scala aan substraten.

Wille zal ook meer details geven over hoe hun door een Ricoh Pro™ VC70000 rotatief inkjet productiesysteem aangestuurde combilijn een nieuwe maatstaf zet met non-stop productieflexibiliteit. Een wereldprimeur is dat de Ricoh Pro™ VC70000 te zien zal zijn in een configuratie waarin het systeem gekoppeld is aan een Tecnau Zero Speed Splicer u40. De opstelling omvat twee unwinders van het type u9 voor afwikkelen, een auto splicing tower voor automatisch lassen en een on-the-fly web splicing buffer voor lassen van de papierbaan terwijl de productie bezig is. Voor de allereerste keer in Europa is deze Ricoh printlijn ook inclusief de nieuwe ACE DM1000 DG contactless web cleaner voor contactloos reinigen van de papierbaan en de Tecnau Revolution 50 Series Stack 5251L roll to cut & stack line voor oprollen, snijden en stapelen.

De verbeterde geautomatiseerde drukwerkproductie wordt ook ondersteund door de Ricoh Pro Scanner van de Pro VC70000. Deze tool zorgt voor extra verificatie van de drukkwaliteit dankzij functies zoals detectie van niet-werkende spuitmonden en detectie van verkeerde kleuruitlijning, terwijl SmartStart een operator in staat stelt om geautomatiseerde drukvoorbereiding toe te passen voor maximale productiviteitswinst.

Sander Sondaal, Director, Commercial Print Sales, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, zal bespreken hoe co-creatie met Tecnau heeft geresulteerd in geïntegreerde oplossingen die commerciële drukkerijen ondersteunen bij het maken van de overstap van offset naar digitaal. Hij zal toelichten hoe productielijnen zoals die bij Sattler een antwoord bieden op de toenemende druk vanuit de markt om de uptime van a tot z te verhogen, gekwalificeerd personeel efficiënt in te zetten en te besparen op energie en consumables.

Sondaal zegt: “De productielijn bij Sattler biedt een veelzijdige combinatie van roll-to-roll- en roll-to-stack inline opties plus roll-to-stack offline opties. Nu de klanteisen van dag tot dag variëren, kunnen ze bij Sattler dankzij een ruimere keuze aan workflows flexibel inspelen op de eisen van klanten. Tel hierbij op de hoge automatisering en de geavanceerde technologie van de end-to-end oplossing en het mag duidelijk zijn: deze flexibiliteit staat garant voor een maximale uptime.  Deze voordelen spelen een cruciale rol voor commerciële drukkers die onder druk staan nu ze zo productief en rendabel mogelijk moeten werken. Tegelijkertijd kunnen ze ook de productie van meerdere kleine, gepersonaliseerde jobs automatiseren, wat grotere marges oplevert.”

De 60 minuten durende live demonstratie, die op 9 juni om 10.00 uur CET plaatsvindt, wordt afgesloten met een Q&A-sessie met Morten Reitoft van Inkish News als moderator. Naast Wille en Sondaal komen ook Stefano De Marco, Managing Director, Tecnau, en Robert Gubo, Sales Manager for Germany, Tecnau, aan het woord.

Binnenkort zijn op www.ricoh-europe.com details te vinden over hoe geïnteresseerden zich kunnen registreren voor het evenement.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.