Ricoh gaat innovators in print inspireren met grootste aanbod vernieuwende printoplossingen ooit op drupa 2020
19.11.2019

Ricoh gaat innovators in print inspireren met grootste aanbod vernieuwende printoplossingen ooit op drupa 2020

Vilvoorde, 19 november 2019 - Ricoh zal op drupa 2020 haar grootste portfolio van veelzijdige oplossingen ooit presenteren om grafimediabedrijven onder het motto Love The Way Ahead te laten zien hoe ze de weg vooruit ter harte kunnen nemen en hoe ze met een vernieuwend traject in print kunnen genieten van succesvolle bedrijfstransformaties. ’s Werelds grootste grafische vakbeurs loopt van 16 tot en met 26 juni in de Messe Düsseldorf, Duitsland.

Na een geslaagde deelname aan drupa 2016 neemt Ricoh haar grootste portfolio van veelzijdige oplossingen ooit mee naar drupa 2020
Na een geslaagde deelname aan drupa 2016 neemt Ricoh haar grootste portfolio van veelzijdige oplossingen ooit mee naar drupa 2020
Op een oppervlakte van 1800 m² in hal 8a zal Ricoh printprofessionals warm maken om Henkaku, de Japanse visie op innovatieve verandering, te omarmen. Zo zal het tonen hoe ze baanbrekende technologie en innovatief denken in de praktijk kunnen brengen om evolutie en groei te ondersteunen.

Op de beurs zullen toonaangevende Ricoh oplossingen te zien zijn die helpen om dat waar te maken en tegelijkertijd getuigen van Ricoh’s rijke trackrecord in op samenwerking gerichte ontwikkelingen, inclusief:

  • Pro™ VC70000. inkjet productiesysteem op hoge snelheid. Het zal voorzien zijn van door Ricoh in eigen huis ontwikkelde technologieën, zoals een bekroonde droger, waarop 43 patenten rusten, en nieuwe inkten voor een uitgebreid kleurenbereik.
  • Uitgebreide applicatievoordelen van de verbeterde Pro™ C7200 en Pro™ C9200 losblad kleuren productiesystemen met nieuwe papierverwerkingsmogelijkheden.
  • Nieuwste versie van Ricoh Process Director plus Ricoh Supervisor. Beide softwareoplossingen zijn speciaal ontwikkeld om productie te stroomlijnen en zullen in een studio workflow op de stand in detail laten zien hoe ze de efficiëntie naar een hoger niveau tillen.
Ook Ricoh’s enorm populaire commerciële en industriële oplossingen zullen te bewonderen zijn op de beurs, inclusief de met een Buyers Lab Award bekroonde ProTM L5160 dual CMYK grootformaat productieprinter en de met een SGIA Award bekroonde Ri 1000 Direct to Garment-printer (DTG) als uitblinker in veelzijdigheid. Samen met nieuwe ontwikkelingen die nog niet onthuld zijn, zullen ze sterke staaltjes laten zien van hoe Ricoh zich met vernieuwende innovaties overtuigend inzet voor bedrijfstransformaties. De oplossingen zijn het resultaat van innovatieve R&D met focus op het helpen van printprofessionals om hun productie van drukwerk en printwerk toekomstbestendig te maken.
In speciale zones zullen praktijkapplicaties van een breed scala aan Ricoh systemen inspiratie bieden door voorbeelden te tonen van de fantasierijke en creatieve resultaten die mogelijk zijn. Een live end-to-end workflow zal realtime inzicht aanreiken in optimale productiemogelijkheden.
Sinds de vorige drupa hebben we ons portfolio van diensten en oplossingen aanzienlijk uitgebreid om creatieve grafimediabedrijven, industriële drukkerijen en sign- en displayspecialisten nog beter te ondersteunen bij de transformatie van hun activiteiten en zo in te spelen op de steeds bredere eisen van hun klanten, zegt Eef de Ridder, Vice President, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Europe.
Ons aanbod omvat nu alles, variërend van productieve kleureninkjet op hoge snelheid tot veelzijdige, verbeterde losblad technologieën, responsieve grootformaat latexprinters, andere flexibele grootformaat oplossingen en eenvoudig te integreren Direct to Garment-systemen. Dat alles ondersteunen we met onze zorgvuldig samengestelde suite van softwareoplossingen die speciaal ontwikkeld zijn om de steeds gevarieerder wordende productieworkflow van vandaag de dag te vereenvoudigen, te stroomlijnen en gemakkelijk te beheren.
Tel daar nog bij onze kennis en inzichten en wij hebben alles in huis om grafische professionals te helpen hun succesvolle toekomst vorm te geven, nieuwe kansen te creëren, nieuwe markten te betreden, productie-uitdagingen te overwinnen en processen sneller te laten verlopen. We willen hun succestrajecten in print optimaal ondersteunen, zodat ze onder het motto Love The Way Ahead de weg vooruit ter harte kunnen nemen. We willen hen helpen om succes te boeken met behulp van praktijkgerichte oplossingen met technologieën die een game changer zijn. We kijken ernaar uit om dat alles te demonstreren op drupa.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.