Ricoh Europe herintroduceert gepersonaliseerde postkaart dienst om met vrienden en familie in contact te blijven
06.04.2020

Ricoh Europe herintroduceert gepersonaliseerde postkaart dienst om met vrienden en familie in contact te blijven

Volledige opbrengst gaat naar Alzheimer's Research UK dat inspanningen ondersteunt om behandelingen voor mensen met Alzheimer en andere vormen van dementie te vinden.

Vilvoorde, 6 april 2020 – Ricoh Europe herlanceert vandaag haar populaire Printed Memories website, in samenwerking met de organisatie Alzheimer's Research. Met deze onlinedienst kunt u sneller en eenvoudiger om een gepersonaliseerde ansichtkaart sturen naar familie en vrienden. De opbrengst gaat naar dementie-onderzoek.
Ricoh Europe herintroduceert gepersonaliseerde postkaart dienst om met vrienden en familie in contact te blijven
Heel veel ouderen – in het Verenigd Koninkrijk alleen al meer dan een miljoen - zeggen dat ze soms meer dan een maand hun vrienden, buurman of familieleden niet horen. Uit studies blijkt dat zo een isolement het risico op lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen te verhogen. Nu veel meer mensen de komende weken en wellicht maanden door de maatregelen omtrent het coronavirus hiermee nog meer zullen worden geconfronteerd, biedt Printed Memories een andere manier om geliefden te bereiken in onzekere tijden.

Ook mobiele versie

Dankzij de laatste updates van de website kunnen gebruikers nu ook direct vanaf hun smartphone of tablet ansichtkaarten sturen naar overal in Europa. De dienst is beschikbaar in onze drie landstalen (Nederlands, Frans en Duits) en ook in het Engels, Spaans, Italiaans en Pools.

Volledige opbrengst naar onderzoek

Dankzij het eenvoudige bestelproces kan je in drie stappen een kaartje versturen: je uploadt een foto (van je harde schijf of smartphone), je voegt er een gepersonaliseerde boodschap aan toe en tot slot betaal je de bestelling. Elke ansichtkaart kost 1,2 euro en de volledige opbrengsten gaan naar Alzheimer Research UK, een toonaangevende liefdadigheidsinstelling die onderzoek verricht om levensveranderende behandelingen en oplossingen te vinden voor mensen met Alzheimer en andere vormen van dementie.
"We zijn erg trots dat we samen met Alzheimer Research UK werken aan de herlancering van onze Printed Memories website. Deze eenvoudige dienst helpt mensen om in moeilijke tijden met elkaar verbonden te blijven”, vertelt David Mills, CEO van Ricoh Europe. "Of het nu gaat om het delen van dierbare herinneringen met iemand die lijdt aan dementie of om het in contact blijven met vrienden en familie, iedereen kan vandaag deze dienst gebruiken om een glimlach op iemands gezicht te toveren. En belangrijk voor ons is dat elke verzonden postkaart het Alzheimer Research UK zal ondersteunen in zijn waardevolle werk."
Ian Wilson, Chief Executive van Alzheimer Research UK, voegt toe: "Het is nu meer dan ooit van belang dat we verbonden blijven met onze dierbaren. We zijn dus heel blij dat Ricoh Europe de service Printed Memories opnieuw lanceert. Met deze fantastische tool kunnen mensen niet alleen hun vrienden en familie bereiken, maar ondersteunen ze ook ons onderzoek naar dementie. Dankzij deze welkome steun van Ricoh Europe en iedereen die een Printed Memory verstuurt, komen we een stap dichter bij een doorbraak naar oplossingen voor iedereen die lijdt aan dementie."
De Printed Memories service is beschikbaar via www.printed-memories.com.

Over Alzheimer’s Research UK
  • Onze animatie "Wat is dementie?" legt de essentie van dementie uit en de ziekten die het veroorzaken https://www.youtube.com/watch?v=HobxLbPhrMc
  • Alzheimer's Research UK is de belangrijkste Britse liefdadigheidsinstelling die gespecialiseerd is in het vinden van oplossingen (preventie, behandeling) en genezing van dementie.
  • Alzheimer's Research UK ondersteunt momenteel baanbrekende dementie-onderzoeksprojecten ter waarde van bijna £34 miljoen in toonaangevende universiteiten in het Verenigd Koninkrijk.
  • Om het onderzoek te steunen en een doorbraak mogelijk te maken, kunt u vandaag nog doneren door een bezoek te brengen aan www.alzheimersresearchuk.org
  • Hoe kunnen we de perceptie van dementie keren met alleen een sinaasappel? Lees meer op www.alzheimersresearchuk.org/orange en help ons een beter begrip van dementie te delen. #ShareTheOrange

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.