Ricoh breidt productieopties uit met Pro™ 8200s
23.11.2016

Ricoh breidt productieopties uit met Pro™ 8200s

Vilvoorde, 23 november 2016 – Ricoh heeft de Ricoh Pro 8200s serie gelanceerd om grafimediabedrijven en centrale repro’s te helpen boeken en brochures met gevarieerde inhoud beter te beheersen, een groter aantal productieformaten aan te bieden en meer media te verwerken. Dit platform voor snel zwart-wit printen stelt commerciële en huisdrukkerijen in staat om hun productiemogelijkheden te verbeteren en uit te breiden. 

Klanten halen voordeel uit de ondersteuning voor een grotere variëteit aan substraten. Interessant is dat ze een creatievere productmix kunnen opnemen in hun aanbod dankzij de High Capacity Interposer (HCI), een tussenvoegeenheid met hoge capaciteit. Het HCI-systeem maakt het mogelijk om bij het produceren van boeken en handleidingen geprinte of in offset gedrukte voor- en achteromslagen toe te voegen na het fusingproces. Deze inline mogelijkheid stroomlijnt de productie.

Ricoh Pro 8200s
Ricoh Pro 8200s

Een andere mogelijkheid die maakt dat klanten hun dienstenaanbod kunnen uitbreiden, is de mogelijkheid tot printen op lange vellen (bannervellen) tot 700 mm. Ook interessant is dat een verbeterde stapelaar het mogelijk maakt om zwaardere media te gebruiken.  

Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg, zegt: “De 8200s serie stelt drukkerijen in staat om een breed scala aan toepassingen te produceren zonder dat er al te veel handmatige stappen aan te pas komen. Door zeer uiteenlopende rendabele diensten te ondersteunen, helpt de serie klanten om een breder portfolio van print- en drukwerkoplossingen aan te bieden. Deze productiesystemen vergroten de flexibiliteit van klanten, zodat zij kunnen inspelen op de vraag naar snellere doorlooptijden en strakkere deadlines.” 

Gryson voegt eraan toe: “Het feit dat drukkerijen digitaal kunnen drukken op dikke en gecoate media voor aantrekkelijke inserts, zelfkopiërende vellen kunnen verwerken en banners kunnen produceren helpt hen om zich te onderscheiden van de rest en toegevoegde waarde te bieden. Tegelijkertijd ondersteunen de resultaten van hoge kwaliteit en de flexibele setup drukke productieomgevingen. Met deze productiesystemen halen klanten de toekomst van snelle productie in huis.” 

De combinatie van het duurzame ontwerp van de productiesystemen en Ricoh’s TCRU-programma (Trained Customer Replaceable Unit) voor onderdelen die door getrainde klanten kunnen worden vervangen, helpt om de uptime te maximaliseren. 

In november is de Ricoh Pro 8200s serie in Europa voor het eerst te zien tijdens Ricoh’s Open New Worlds evenementen in haar Customer Experience Centre in Telford, Verenigd Koninkrijk. Vanaf januari 2017 is de serie commercieel verkrijgbaar in Europa.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.