Ricoh breidt bedrijfsmogelijkheden voor offset- en digitale drukkerijen uit met nieuwe Ricoh Pro™ VC70000e
02.08.2022

Ricoh breidt bedrijfsmogelijkheden voor offset- en digitale drukkerijen uit met nieuwe Ricoh Pro™ VC70000e

Ricoh Europe, Londen, 2 augustus 2022 – Ricoh lanceert het volledig geautomatiseerde en veelzijdige Ricoh Pro VC70000e inkjet productiesysteem op hoge snelheid om organisaties te ondersteunen bij het aantrekken van nieuwe opdrachten en medewerkers. Het krachtige rotatieve systeem produceert rijk geïllustreerde, gepersonaliseerde applicaties voor marketing, direct mail en publicaties in een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Ricoh breidt bedrijfsmogelijkheden voor offset- en digitale drukkerijen uit met nieuwe Ricoh Pro™ VC70000e
De Ricoh Pro VC70000e is de nieuwste aanwinst in Ricoh’s bekroonde rotatieve portfolio.

Het nieuwste model in Ricoh’s bekroonde rotatieve portfolio is voorzien van aanzienlijke upgrades op het gebied van hardware, software en workflow. Ze ondersteunen het streven naar productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen en het migreren van jobs van analoge naar digitale productie.

Schaarste aan personeel is een universeel probleem aan het worden in de grafische industrie. Ricoh loopt voorop in het ontwikkelen van automatiseringstools die producties sterk kunnen vereenvoudigen. De software-innovaties op de Ricoh Pro VC70000e omvatten tools voor productieautomatisering en mogelijkheden voor Business Intelligence (BI) via de Ricoh Pro Scanner Option en RICOH Supervisor™. Ricoh’s Automation Suite combineert de voordelen van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) om activiteiten te vereenvoudigen. Tegelijkertijd krijgen grafisch ondernemers meer feedback aangereikt op basis waarvan ze beslissingen met kennis van zaken kunnen nemen. De tools kunnen rechtstreeks data verzamelen op basis van de klantworkflow. De daaruit resulterende informatie vormt een drijvende kracht om de nauwkeurigheid en efficiëntie van productiedrukwerk naar een hoger niveau te tillen. Gedetecteerde patronen maken slimmere manieren van werken mogelijk. De continue feedback loop helpt grafimediabedrijven om met een extra nauwkeurige en efficiënte workflow de banden met hun klanten aan te halen.

De Duitse print- en mailingspecialist Sattler Media Group was een van de eerste klanten van Ricoh die de Ricoh Pro Scanner Option met ingebouwde AI- en ML-functionaliteit implementeerde. Christian Haneke, Innovation & Solutions Manager, zegt: “De oplossing stelt ons in staat om op elk gewenst moment in de productierun compliance met de geldende standaarden in de branche te documenteren voor onszelf of onze klanten en een optimale kwaliteit te handhaven. De procesautomatisering helpt om omsteltijden te beperken tot een minimum en de bezettingsgraad van de Ricoh Pro VC70000 van a tot z te verbeteren.”

Ricoh’s eigen undercoatingtechnologie op de Pro VC70000e staat garant voor resultaten van hoge kwaliteit. Het optionele undercoatingprocedé zorgt end-to-end voor een verdere verbetering van de afdrukkwaliteit dankzij extra scherpe details en extra levendige kleuren. Zo zijn meer applicaties met inkjet te produceren. Nu de keuze aan substraten in het gedrang komt door wereldwijde tekorten, creëert de mogelijkheid tot undercoaten een gestandaardiseerd printoppervlak dat uitstekende resultaten oplevert op een breder scala aan media dan ooit. Tekst en lijnwerk ogen extra scherp dankzij nieuwe printkopontwikkelingen.

Bestaande Pro VC70000™ modellen zijn ter plaatse te upgraden naar de Pro VC70000e. Zo kunnen rotatieve drukkerijen hun aanbod aan applicaties voor een zacht prijsje uitbreiden. Met de directe upgradebaarheid speelt Ricoh in op feedback die het heeft ontvangen van haar klanten.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe, zegt: “De Pro VC70000e moet klanten helpen om hun productie te automatiseren en uitdagingen te overwinnen waar ze mee kampen door tekorten aan papier. Met de gepatenteerde drogertechnologie van de originele Pro VC70000 openden wij deuren naar nieuwe mogelijkheden voor rotatieve inkjetkwaliteit. Dit nieuwe model is het nieuwste resultaat van onze continue verdere ontwikkelingen in de evolutie van onze systemen om innovaties in inkjet op de markt te brengen die de beste zijn in hun klasse. Met dit unieke platform openen wij deuren naar nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die high-end luxe applicaties willen aanbieden met een afdrukkwaliteit van een hoger niveau.” 

De Pro VC70000e is nu beschikbaar in de EMEA-regio. 

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.