Ricoh Belgium start met verdeling laptops en tablets voor zorgsector en scholen
20.04.2020

Ricoh Belgium start met verdeling laptops en tablets voor zorgsector en scholen

Vilvoorde, 20 april 2020 – Naar aanleiding van de huidige gezondheidscrisis (COVID-19) heeft Ricoh besloten om zo’n 100 tabletten aan zorginstellingen te schenken zodat gehospitaliseerde mensen met hun familie in contact kunnen blijven. Ricoh is gestart met de logistieke verdeling. Daarnaast zet Ricoh tevens een gelijkaardige actie op voor verschillende scholen onderwijs waar Ricoh laptops zal uitdelen aan leerlingen die moeilijker (of geen) toegang hebben tot technologie.

Na AZ Jan Portaels in Vilvoorde, dat nabij de hoofdzetel van Ricoh Belgium ligt, was het deze week de beurt aan revalidatiecentrum KEI (Koningin Elisabeth Instituut in Oost-Duinkerke). Het revalidatiecentrum aan de duinen ontving een tiental tablets. Hierdoor kunnen de patiënten in het centrum gemakkelijker via digitale weg contact houden met hun naasten.

Scholen en kansarme kinderen

Naast ziekenhuizen en zorginstellingen wil Ricoh Belgium komende weken ook scholen en (kansarme) leerlingen helpen die nauwelijks of geen toegang hebben tot moderne technologie. De overheid heeft scholen fysiek gesloten, waarvan sommigen hun opdrachten en lessen via digitale weg aanbieden. We zien echter dat niet alle kinderen thuis over de nodige technologie (een computer of internetverbinding) beschikken.
Ricoh België doneert honderd laptops en tablets
Hiervoor stelt Ricoh Belgium ongeveer 100 laptops ter beschikking. Deze zullen worden uitgedeeld aan leerlingen die via de school geen toegang hebben tot een computer. De eerste 40 laptops zijn klaar om te worden verdeeld.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.