Ricoh Belgium neemt sectorgenoot Orbid over om zijn IT-dienstenaanbod uit te breiden
19.05.2020

Ricoh Belgium neemt sectorgenoot Orbid over om zijn IT-dienstenaanbod uit te breiden

Vilvoorde, 19 mei 2020 – Ricoh Belgium kondigt de overname aan van Orbid, een bedrijf dat actief is op het gebied van IT en HR-consultancy. Hiermee verstevigt Ricoh, marktleider in oplossingen voor documentbeheer, zijn positie op de Belgische IT-markt en zet het zijn expansiestrategie voort. Enkele jaren geleden is Ricoh Belgium gestart met het differentiëren van haar aanbod om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de behoeften van haar klanten, onder andere op het vlak van IT.

De laatste jaren heeft Ricoh veel knowhow en een sterke reputatie verworven in de IT-sector, voornamelijk in Wallonië en Brussel. Dat kwam onder meer dankzij de overnames van UpFront (in 2015) en TeleSafe (in 2018). Met de overname van Orbid is Ricoh Belgium nu een van de toonaangevende IT-bedrijven in België, geeft het een stevige boost aan zijn groei als ICT-dienstverlener en kan het zijn klanten een nationale dekking garanderen.
De overname van Orbid, gevestigd in Merelbeke met vestigingen in Antwerpen, Geel en Lokeren, versterkt nog meer de positie van Ricoh in het noorden van het land. In totaal ontzorgen 140 experten de meer dan 775 klanten met hun dagelijkse uitdagingen op het vlak van IT, Software en HR. Orbid zal zelfstandig blijven werken in dichte samenwerking met Ricoh. Door toe te treden tot een internationale groep zal orbid zijn mooie groei kunnen verderzetten.
Eric Gryson, CEO van Ricoh België-Luxemburg :Dit is een nieuw hoofdstuk in ons transformatieverhaal waardoor onze ambitie om de exclusieve partner van onze klanten te worden voor al hun IT-processen steeds concreter wordt. In deze turbulente tijden, waarin elk goed nieuws een bepaalde dimensie krijgt, ben ik bijzonder verheugd Orbid en haar CEO Jan Verfaellie in de Ricoh-familie te mogen verwelkomen. Orbid is een prachtig bedrijf, het vlaggenschip van het ondernemerschap in Vlaanderen. Het zal ons in staat stellen om onze klanten te helpen die zich er meer dan ooit van bewust zijn geworden dat de prestaties van hun bedrijf rechtstreeks verbonden zijn met de efficiëntie van hun IT-infrastructuur.”
Jan Verfaellie, CEO van Orbid:Al meer dan 20 jaar helpen we kmo’s groeien via flexibele ondersteuning, advies en projecten in ICT, Software en HR. Door aan te sluiten bij de internationale Ricoh-familie kunnen we onze sterke groei ook de komende jaren blijven doorzetten én elkaars klanten nog beter ondersteunen. We doen dat met de vertrouwde Orbid-equipe, processen en tools. We hebben veel goesting in deze nieuwe stap en samen met Ricoh maken we er een succesverhaal van.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.