18.01.2024

Ricoh België krijgt erkenning met Top Employer 2024-certificaat

Brussel, 19 januari 2024 - Ricoh België mag zich in 2024 officieel een Top Employer noemen. Die titel erkent de beste en meest aantrekkelijke werkgevers op de arbeidsmark. Om het certificaat te ontvangen, moeten organisaties eerst aan verschillende strenge beoordelingscriteria voldoen.

Ricoh België krijgt erkenning met Top Employer 2024-certificaat

De certificering als Top Employer toont de toewijding van een organisatie aan een betere arbeidswereld door middel van een uitstekend HR-beleid en focus op mensen. Top Employers Institute, dat reeds over de hele wereld ruim 2.300 organisaties in 122 landen erkend heeft, certificeert bedrijven op basis van een HR Best Practices Survey. Die survey heeft betrekking op zes HR-domeinen en bestaat uit thema’s zoals People Strategy, Work Environment, Talent Acquisition, Learning, Well-being en Diversity & Inclusion.

Vooral op deze activiteiten scoort Ricoh België volgens Top Employers Institute betrekkelijk sterk:

  • Thuiswerkbeleid: om het thuiswerken in concrete richtlijnen te gieten, beschikt Ricoh over een duidelijke policy. Medewerkers mogen twee dagen per week van thuis werken en moeten één dag samen met de andere leden van hun team op kantoor afspreken om de connectie te bewaren. 
  • Onboarding: een nieuwe collega doorloopt (afhankelijk van de functie en evolutie) een onboarding van drie tot zes maanden. Nieuwkomers krijgen training, lopen met andere medewerkers mee en genieten minstens één keer per week een opvolgmoment. Daarnaast hebben ze ook een peter of meter waar ze met hun vragen terechtkunnen. 
  • Initiatieven voor werknemers: van een gratis griepvaccin en een Sinterklaasfeest tot een fairtrade ontbijt of een festival waar de gezinsleden ook op uitgenodigd zijn. Ricoh organiseert minstens één keer per maand een evenement voor haar medewerkers. 
  • Focus op Well-being: verschillende van die initiatieven zijn gericht op mentale gezondheid. Denk aan (online) yogasessies of een workshop over gezonde voeding met een voedingsexpert. Daarnaast hecht Ricoh veel belang aan het recht op deconnectie. Zo staat in de CAO van het bedrijf dat niemand na de werkuren of tijdens vakantie op mails moet reageren. 

Een moderne werkplek

Een Top Employer beschikt natuurlijk ook over een moderne en efficiënte werkomgeving. Het uitrusten van zo’n werkplek is een van de eigen specialiteiten van Ricoh. Het bedrijf geeft professionals toegang tot de juiste tools en technologieën om optimaal samen te werken. Nu iedereen thuis over een goed uitgeruste werkomgeving beschikt, is Ricoh volop bezig om ook het eigen kantoor opnieuw in te richten. Met meer open ruimtes en faciliteiten die van de werkvloer meer dan ooit een centrale hub maken waar teams samenkomen om ideeën uit te wisselen en samen te werken.

Inclusiviteit en duurzaamheid zijn nog twee thema’s die belangrijk zijn om een Top Employer-certificaat in ontvangst te mogen nemen. Wat inclusiviteit en diversiteit betreft, bouwt Ricoh op een gezonde mix van medewerkers met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Ook bij de rekrutering primeren voor het bedrijf de skills en competenties van een kandidaat. Tot slot voldoet Ricoh op het vlak van duurzaamheid ruimschoots aan de vereisten van Top Employers Institute. Een mooi voorbeeld is de jaarlijkse CSR-maand met activiteiten die het milieubewustzijn vergroten. 

Het certificaat van Top Employer is niet alleen een mooie erkenning, maar ook een graadmeter die ervoor zorgt dat Ricoh België kan blijven evolueren. Zo noteerde het bedrijf alvast enkele werkpunten die het op korte, middellange en lange termijn gaat aanpakken met het oog op het bevestigen van het Top Employer-certificaat in de komende jaren.

Ingrid Gonnissen, CEO Ricoh België & Luxemburg:“Het is een grote eer om deel te mogen uitmaken van een select groepje topwerkgevers in België. Aan de ene kant is dit een troef in de war for talent, omdat het aantoont dat we mensen hoog in het vaandel dragen en ook effectief actie ondernemen om het welzijn van onze medewerkers te garanderen. Daarnaast past deze erkenning binnen de services die we aan onze klanten leveren. Zo helpt Ricoh andere bedrijven om een betere werkplek te creëren, maar dat kan enkel als we zelf het goede voorbeeld geven. Gelukkige medewerkers zijn gemotiveerder en gaan dat automatisch ook overbrengen naar onze klanten.”

| OVER TOP EMPLOYER INSTITUTE |

Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van uitmuntendheid in HR-beleid. Wij helpen een dergelijk beleid te versnellen om de werkomgeving te verbeteren. Via het Top Employers Institute Certificeringsprogramma kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend als employer of choice. Top Employers Institute werd meer dan 30 jaar geleden opgericht en certificeerde inmiddels 2 300 organisaties in 122 landen/ regio’s. Deze gecertificeerde Top Employers hebben een positieve impact op de levens van meer dan 9.5 miljoen medewerkers wereldwijd.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.