Ricoh utilisera de l’électricité 100% renouvelable pour l’assemblage de ses MFP A3
08.08.2019

Ricoh laat productie van A3 MFP’s volledig draaien op hernieuwbare elektriciteit

Vilvoorde, 8 augustus 2019 – De vestigingen waar Ricoh de A3 MFP’s produceert, inclusief gereviseerde machines*2, zullen dus draaien op 100% hernieuwbare energie.

Sinds de Ricoh Group in april 2017 lid is geworden van het RE100-initiatief, heeft het energie¬besparende en andere maatregelen genomen. Er werden eigen faciliteiten voor de opwekking van elektriciteit geïnstalleerd en het bedrijf schakelde over op elektriciteitsbronnen met een hoger aandeel hernieuwbare energie.

Vandaag draaien al negen verkooporganisaties in Europa, waaronder één in Bertrange in het Groothertogdom Luxemburg, op 100% hernieuwbare elektriciteit. De site telt ongeveer zestig medewerkers, van wie een derde dagelijks op locatie werkt. Ricoh Luxemburg PSF S.A.R.L. is ook ISO 14001 en SuperDrecksKëscht gecertificeerd.

We hebben deze plek acht jaar geleden gekozen vanwege het lage energieverbruik. Het belang dat Ricoh hecht aan het milieu zit in onze genen en we zijn er trots op deze waarden dagelijks te mogen vertegenwoordigen.Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium / Luxembourg

Het recentste initiatief is gebaseerd op koopovereenkomsten voor I-REC*4 en J-Credit*5 op basis van hernieuwbare energie die overeenstemmen met de 37 GWh aan elektriciteit die Ricoh voor dit boekjaar koopt voor alle bedrijfsfaciliteiten voor de productie van A3 MFP’s. Zodra de energieaankopen voor dit boekjaar zijn afgerond, zullen de certificaten worden ingewisseld en de credits ingetrokken.

Naast het toegenomen gebruik van hernieuwbare energie voor de activiteiten zorgt het initiatief er ook voor dat de A3 MFP’s van Ricoh aantrekkelijker worden voor de klant dankzij hun kleinere klimaat¬voetafdruk. Met dit initiatief werkt Ricoh samen met onze stakeholders aan een koolstof¬vrije samenleving.

Faciliteiten :

  • China Ricoh Asia Industry (Shenzhen) Ltd.
  • China Shanghai Ricoh Digital Equipment*6
  • Japan Ricoh Industry Co., Ltd. (Tohoku Office)*6
  • Japan Ricoh Co., Ltd. (Ricoh Eco Business Development Center)

*1. RE100: A global initiative supported by companies agreeing to procure 100% of the electricity for operations from renewable energy sources.

*2. Reconditioned machines: MFPs recycled using advanced technology, harnessing reused parts and meeting the same quality standards as new models.

*3. Nearly ZEB: Nearly Net Zero Energy Building. A building conserving 75% or more of its energy, approaching zero energy consumption annually.

*4. I-REC: International Renewable Energy Certificate

*5. J-Credit: Procurement credit based on a government certification system, whereby the government certifies as a “credit” the amount of CO2 and other greenhouse gas emissions reduced as a result of the introduction of energy saving devices or the use of renewable energy, or absorbed as a result of appropriate forest management.

*6. Only in facilities in which A3 MFPs are assembled.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.