Populariteit van Ricoh Pro™ C5300 instapproductiesysteem stuwt marktaandeel omhoog
29.07.2021

Populariteit van Ricoh Pro™ C5300 instapproductiesysteem stuwt marktaandeel omhoog

Ricoh Europe, Londen, 29 juli 2021 – Cijfers van IDC laten zien dat Ricoh ondanks het uitdagende bedrijfsklimaat in 2020 marktaandeel heeft gewonnen in een aantal sectoren in de EMEA-regio.

Ricoh Pro C5300s
Het Ricoh Pro C5300s kleuren losblad productiesysteem zorgde mee voor groei van het marktaandeel in 2020

Volgens de Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker van IDC voor het eerste kwartaal van 2021 heeft het met de EDP Award bekroonde losblad kleuren instapproductiesysteem van de Ricoh Pro C5300s serie het marktaandeel van Ricoh in belangrijke segmenten vergroot. Het rapport meldt:

  • Een stijging van Ricoh’s marktaandeel op basis van afzet van 22,1% in 2019 naar 26,8% in 2020 in IDC’s categorie Total Color Laser Production voor de EMEA-regio.
  • Een stijging van Ricoh’s marktaandeel op basis van afzet van 22,6% in 2019 naar 27,6% in 2020 in IDC’s categorie Color Laser Light Production (Color Light & Color Very Light).

De Ricoh Pro C5300s serie is de nieuwste modellenreeks in Ricoh’s losblad portfolio. Het productiesysteem is speciaal ontwikkeld om responsieve productie van kleine tot middelgrote oplages mogelijk te maken voor grafimediabedrijven, marketingorganisaties en centrale repro’s.  Denk bijvoorbeeld aan brochures, catalogi, briefkaarten en enveloppen.

Het productiesysteem bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de Ricoh Pro™ C5200s, en maakt een grotere productieflexibiliteit, hogere printkwaliteit en breder serviceaanbod mogelijk.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, zegt: “De groei van ons marktaandeel in een aantal belangrijke sectoren laat zien hoe we met de Ricoh Pro C5300 een antwoord bieden op een duidelijke vraag. In uitzonderlijk uitdagende tijden willen printomgevingen een veelzijdige oplossing voor lage productievolumes in hoge kwaliteit. De mogelijkheid om met een snelheid tot 80 pagina’s per minuut en een maandelijkse duty cycle van 450.000 tal van creatieve applicaties te produceren levert een flexibele productiviteit op die de winstgevendheid verhoogt.”

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.