Rachat de TeleSafe par UpFront
24.12.2018

Overname van TeleSafe door UpFront

UpFront, de IT-afdeling van Ricoh Belgium, breidt zijn activiteiten in Brussel en Vlaams-Brabant verder uit dankzij de overname van het IT-bedrijf TeleSafe in Wemmel. Uitleg.

TeleSafe bestaat al een tiental jaren en profileert zich als IT-dienstenbedrijf met 4 pijlers: Managed services, VoIP, Cloudoplossingen en GDPR. Ricoh Belgium rondde op vrijdag 18 december 2015 de overname van het IT-bedrijf Upfront af. Met deze integratie ontwikkelde Ricoh Belgium zijn ITS-aanbod om zijn klanten een volledige waaier van IT-diensten aan te bieden. Vermits Upfront vooral actief is in Brussel en Waals-Brabant, was het logisch dat het bedrijf uitkeek naar opportuniteiten om zijn activiteiten ook in het noordelijke landsgedeelte te ontwikkelen. Vandaar de overname, op 21 december 2018, van de firma TeleSafe door Upfront.

Tijd voor een 5e integratie!
De overname van TeleSafe vormt de 5e succesrijke integratie onder leiding van CEO Eric Gryson van Ricoh Belgium/Luxembourg. Dit is een nieuwe stap in de ontwikkelingsstrategie van de onderneming in België. Alle medewerkers van TeleSafe blijven aan de slag in hun functie. Het Management bevestigt: « Krachten bundelen met een grote groep zoals Upfront / Ricoh biedt ons grotere ontwikkelingsperspectieven dan we ons tot nu konden voorstellen. ».
Daniel Van Isterdael, Managing partner TeleSafe 

« Het is altijd onze ambitie geweest om organisaties te helpen de doeltreffendheid van hun documentaire processen, werkprocessen en activiteitenflows te verbeteren… Dan moet je natuurlijk ook in staat zijn om ze alle diensten aan te bieden die ze nodig hebben. We hebben daarom mettertijd ons productenaanbod geconsolideerd en bieden – naast onze printers en MFP’s die hun waarde bewezen hebben op de markt – een hele reeks diensten, waaronder ook IT-diensten aan. Dankzij Upfront is onze faam op IT-niveau al gevestigd. Maar het ontbrak ons nog aan resources om onze diensten ook in het noorden van het land te kunnen aanbieden. Dankzij de integratie van TeleSafe in onze IT-afdeling Upfront, zullen we sneller onze IT-activiteiten kunnen ontwikkelen in Brussel en Vlaams-Brabant. Ik ben er vandaag trots op dat we onze krachten kunnen bundelen om kwaliteitsvolle IT-oplossingen aan te bieden in het hele land. »
Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium / Luxembourg

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.