Nieuwe Ricoh Pro™ C7200X serie ondersteunt bedrijfsgroei met verbeterde creatieve mogelijkheden
06.03.2018

Nieuwe Ricoh Pro™ C7200X serie ondersteunt bedrijfsgroei met verbeterde creatieve mogelijkheden

Ricoh Europe, Londen, 6 maart 2018 – De digitale losblad kleuren productiesystemen van de nieuwe Ricoh Pro™ C7200X serie bieden meer mogelijkheden voor bedrijfsgroei en een rendabel traject voor differentiatie van production printactiviteiten.

Ricoh C7200X
Ricoh heeft de nieuwe Ricoh Pro™ C7200X digitale losblad kleuren productieserie geïntroduceerd
De vijfkleuren Pro C7200X (Graphic Arts Edition) serie is ontworpen en ontwikkeld voor grafische toepassingen terwijl de vierkleuren Pro™ C7200 serie is ontwikkeld om centrale repro’s te helpen hun operationele kosten te reduceren.Voorbeelden van verbeteringen in vergelijking met het uiterst succesvolle Pro C7100X platform zijn de verbeterde kleurstabiliteit dankzij automatische kalibratie met inline sensoren en verbeterde registratie met een automatische aanpassingsfunctie. Bovendien ondersteunt het vijfde station een breder spectrum aan digitale druktoepassingen met toegevoegde waarde dankzij de nieuwe mogelijkheid om in één doorgang wit plus CMYK te drukken voor resultaten met een hogere attentiewaarde, bijvoorbeeld op gekleurde substraten. Nieuw is dat de Pro C7200X serie onzichtbare rode toner introduceert, die ideaal is voor uiteenlopende beveiligingstoepassingen op instapniveau. Naast de onlangs gelanceerde neonroze (fluoroze) toner zijn er ook witte, doorzichtige (transparante glansvernis) en neongele (fluogele) toners die een compleet scala aan opties mogelijk maken op het vijfde kleurstation.De modellen bieden een hogere productiviteit met printsnelheden tot 95 pagina’s per minuut of 85 pagina’s per minuut plus automatische dubbelzijdige productie op lange vellen tot 700 mm en enkelzijdige tot 1260 mm. De beeldkwaliteit is uitzonderlijk met een resolutie tot 2.400 x 4.800 dpi. Dat geldt ook voor de productiviteit nu op een breed scala aan substraten tot 360 g/m² digitaal kan worden gedrukt op nominale snelheid. De nieuwe modellen zorgen ook voor gestroomlijnde productie dankzij inline afwerking. Zo behoren een GBC eWire Binder, BDT Banner Sheet Large Capacity Tray en Plockmatic Banner Sheet Stacker tot de opties. Een nieuw, intuïtief 17-inch bedieningspaneel vergroot het gebruiksgemak.Qua digitale front-end is er keuze uit een Fiery van EFI en Ricoh’s GWNX en TotalFlow Print Server R62A. Laatstgenoemde is een high-performance DFE die uitstekende integratie biedt met verschillende workflowoplossingen.
“De nieuwe Ricoh Pro C7200X serie is een buitengewoon pakket boordevol mogelijkheden”, zegt Eef De Ridder, Director, Commercial Printing of the Commercial & Industrial Printing Group, Ricoh Europe. “De systemen beantwoorden aan de huidige marktvraag naar oplossingen om meer complexiteit, snellere doorlooptijden en gevarieerde oplages aan te kunnen. De verbeteringen op het gebied van kwaliteit, productiviteit en gebruiksgemak zorgen ervoor dat je vlot en eenvoudig opvallende en aansprekende resultaten realiseert. Toekomstgerichte drukkerijen zullen deze investering in hun creatieve capaciteit beloond zien   met aangenaam verraste, trouwe klanten. Daar ben ik van overtuigd.”

De Ricoh Pro C7200X serie wordt op 10 april onthuld in Lissabon, Portugal, en vervolgens op een reeks evenementen in Europa onder het thema van The Art of the New 2018. Alle modellen worden in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) beschikbaar in maart.
 

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.