Les systèmes feuilles couleurs de Ricoh récoltent cinq étoiles aux Prix PRO de BLI et confirment leur première place au classement infoSource
26.11.2015

Ricoh losblad kleurensystemen winnen BLI PRO Awards met vijfsterrenscores en behouden marktleidende positie volgens InfoSource

Ricoh Europe, 23 November 2015 – Ricoh Europe is delighted to announce that both its Pro™ C7110X Series and Pro™ C9110 Series digital colour production presses have been awarded 2016 Buyers Laboratory LLC (BLI) PRO awards.

The news follows the release of the latest infoSource figures that show Ricoh has retained the number one spot for units of digital colour sheet fed production presses sold in Western Europe. Its market share of 37.7% for the first half of 2015 puts it 15 percentage points ahead of its nearest rival.

Benoit Chatelard, Vice President, Production Printing at Ricoh Europe receives an award from  David Sweetnam, Head of EMEA Research and Lab Services at BLI.
Benoit Chatelard, Vice-président, Production Printing chez Ricoh Europe reçoit le prix de David Sweetnam, directeur des services de recherche et des laboratoires de BLI.
Benoit Chatelard, Vice President, Ricoh Europe, licht toe: “Deze awards van BLI voor de Ricoh Pro C7110X- en Ricoh Pro C9110-serie én de onderzoeksgegevens van infoSource bevestigen dat vele honderden toekomstgerichte grafimediabedrijven in heel Europa de juiste keuze hebben gemaakt. Zij kozen er immers voor om als eerste te investeren in deze Ricoh-systemen. Deze investering heeft hen geholpen om hun creativiteit, kwaliteit en productiviteit naar nieuwe niveaus te tillen, hun klanten beter te ondersteunen en hun activiteiten te versterken.”

Les tests de production sévères de BLI mettent en avant des attributs qui distinguent les candidats aux performances les plus exceptionnelles, et les deux systèmes de Ricoh ont été les seuls, depuis le début du programme de tests, à obtenir une note 5 étoiles de BLI pour la gestion des supports. 

La Ricoh Pro C9110 a décroché le Prix PRO 2016 de BLI dans la catégorie « Équipement remarquable de production couleur de moyen à haut volume », pour les aspects suivants :
  • Avantages de vitesse significatifs sur l'ensemble de la gamme des supports par rapport à ses concurrentes. 
  • Ondersteuning voor media tot 400 g/m² via alle papierinvoermogelijkheden, ook bij dubbelzijdig printen. 
  • Uitzonderlijke mediaverwerking, inclusief een maximale papierinvoercapaciteit die meer dan dubbel zo groot is als de capaciteit van de meeste concurrerende systemen. Dit maakt het mogelijk om grotere oplages zonder toezicht te produceren. 
  • Aanbod van inline afwerkingsopties, dat toonaangevend is in deze klasse met onder andere een Perfect Binder, een hoogvolume stacker, een boekjesmaker die boekjes met aflopend geprinte pagina’s en vierkante rug kan produceren, en een inline Ring Binder.  
  • Indrukwekkende kleurconsistentie: er treedt geen kleurverschuiving met een Delta E van meer dan 3,3 op tijdens de productie van een oplage van 1.000 pagina’s op zowel gecoate als ongecoate media.  
  • Uitstekende reproductie van fijne details in full colour output (vooral in gebieden met een licht contrast) en een zeer goede scherptediepte. 

Als Ricoh’s snelste losblad productiesysteem tot nu toe handhaaft de Ricoh Pro C9110-serie zijn nominale snelheid van 130 ppm op media tot 400 g/m². David Sweetnam, Director of Research and Lab Services for EMEA/Asia, BLI, noemt dit indrukwekkend. “Dankzij deze mogelijkheid”, zo zei hij, “heeft dit model een duidelijke voorsprong op zijn naaste concurrenten. Hiermee begeeft het zich op een nieuw speelveld, waar het zich nu in sommige workflows kan meten met aanzienlijk duurdere productiesystemen.”

“Met zijn uitzonderlijke productiviteit en mediaverwerking heeft de Ricoh Pro C9110-serie meerdere nieuwe benchmarks gezet voor andere leveranciers. Dit systeem is een zeer interessante propositie voor veel commerciële druk- en centrale repro-omgevingen”, voegt BLI Senior Analyst Ian Latham eraan toe.

De Ricoh Pro C7110-serie is winnaar van de BLI 2016 PRO Award in de categorie van “Outstanding Light- to Mid-Volume Colour Production Device”. Volgens BLI is dit een uitstekend kleurenproductiesysteem voor lage tot middelgrote volumes vanwege zijn:
  • Vijfde imagingstation (beschikbaar op de X- en SX-configuraties). Hiermee biedt dit systeem een scala aan creatieve outputopties die niet haalbaar zijn met vierkleuren alternatieven. 
  • Uitstekende productiviteit. Vooral op zware media overtreft dit systeem de resultaten van concurrerende systemen met behoud van zijn maximale nominale snelheid van 90 ppm op media tot 300 g/m².
  • Ononderbroken productie van grote oplages dankzij een maximale papierinvoercapaciteit die meer dan dubbel zo groot is als de capaciteit van de meeste concurrerende systemen.
  • Keur aan inline afwerkingsopties, die toonaangevend is in deze klasse met onder andere een Perfect Binder, een boekjesmaker die boekjes met aflopend geprinte pagina’s en vierkante rug kan produceren, en een inline Ring Binder.
  • Indrukwekkende kleurconsistentie: er treedt geen kleurverschuiving met een Delta E van meer dan 3,9 op tijdens de productie van een oplage van 1.000 pagina’s op zowel gecoate als ongecoate media.
  • Best-in-class volvlakdensiteit voor zwart en tegelijkertijd minder afwijkingen op zowel gecoate als ongecoate media, vergeleken met concurrenten in BLI’s test van 100 pagina’s met een hoge dekking. 

“De Ricoh Pro C7110X zette een zeer sterke prestatie neer in BLI’s test met praktijkgerichte productie”, voegt Sweetnam eraan toe. “Het vijfde imagingstation is een echte game changer. Hiermee onderscheidt dit systeem zich duidelijk van andere losblad systemen in zijn klasse. Dit maakt een scala aan creatieve opties mogelijk die niet haalbaar zijn met vierkleuren alternatieven. Ik denk bijvoorbeeld aan spotcoatingeffecten op omslagen.” 

BLI Senior Analyst Ian Latham voegde eraan toe: “De score van 5 sterren voor de Ricoh Pro C7110X is zeker verdiend, niet alleen vanwege zijn productiviteit, maar ook vanwege zijn mediaverwerking. Hij kan dubbelzijdig printen op media tot 350 g/m² met behoud van zijn maximale nominale snelheid tot 300 g/m², om nog maar te zwijgen van zijn ondersteuning voor het bedrukken van banners tot een lengte van 700 mm, zijn uiterst aanpasbare mediabibliotheek en zijn nauwe integratie met de EFI-controller.”

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.