L'application TotalFlow Supervisor de Ricoh donne accès à l’état des imprimantes en temps réel
16.11.2016

Ricoh TotalFlow Supervisor app biedt 24/7 statusweergave van printers

Vilvoorde, 16 november 2016 – Ricoh heeft de TotalFlow Supervisor mobiele app gelanceerd om Europese grafimediabedrijven en centrale repro’s te laten genieten van tot op de minuut actuele statusrapportage over hun digitale printsystemen, ongeacht het merk of het model.

De gratis te downloaden app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten en is te vinden in respectievelijk de Apple App Store en Google Play Store.

Deze app stelt gebruikers in staat om al hun digitale productiesystemen in de gaten te houden op een dashboard dat de apparaatstatus van de printers weergeeft. Zo signaleert de weergave van de inkt-/toner- en papierniveaus tijdig wanneer bijvullen nodig is. Het dashboard toont daarnaast ook de jobstatus, zodat gebruikers weten of de uitvoering van een job nog bezig is of al voltooid is. Verder ontvangen ze via de app ook meldingen van de printer, zoals foutberichten. 

"Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg : zegt: “Met de TotalFlow Supervisor app geniet je van controle over al je digitale productiesystemen. Het dashboard maakt het gemakkelijk om op elk gewenst moment een overzicht te krijgen en te zien wat hun status is. Nu mobiel werken in de lift zit, is het belangrijk dat printprofessionals altijd in realtime de status van printers kunnen controleren, ook als ze zich niet op de productievloer bevinden. Met deze app bieden wij een krachtig antwoord op die behoefte. TotalFlow Supervisor is een remote, extra informatief verlengstuk van de statuslamp waarover elke productieprinter beschikt om zijn operationele status weer te geven.” 
Hij vervolgt: “Er zijn maar weinig omgevingen waar de digitale productiesystemen allemaal van één en dezelfde fabrikant zijn. Daarom vonden wij dat onze app met elk digitaal productiesysteem zou moeten werken. De meeste systemen maken immers gebruik van een communicatieprotocol dat gangbaar is in de grafische industrie.”
“Van desktopprinters voor kantooromgevingen tot onze rotatieve productiesystemen: elke willekeurige digitale printer kan worden toegevoegd in de app. Klanten kunnen trouwens ook systemen van andere fabrikanten toevoegen. Zo genieten ze altijd van complete productietransparantie bij het uitvoeren van hun activiteiten. De app biedt commerciële en huisdrukkerijen een totaalbeeld van al hun printers met mogelijkheden om in te zoomen op details.” 
De app is beschikbaar in het Engels. Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Nederlands volgen.

Meer informatie over Ricoh oplossingen is beschikbaar op www.ricoh-europe.com.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.