La suite TotalFlow Cloud Suite de Ricoh réduit la charge informatique liée aux opérations d’impression
10.03.2016

Ricoh TotalFlow Cloud Suite minimaliseert de ITlast voor grafimediabedrijven en centrale repro’s

Vilvoorde, 10 maart 2016 – Ricoh zal op drupa 2016 TotalFlow Cloud Suite presenteren, een reeks cloudgebaseerde oplossingen die als Software-as-a-Service (SaaS) worden aangeboden. Hiermee versterkt het haar portfolio van workflowoplossingen die commerciële en huisdrukkerijen ondersteunen.

De oplossingen van TotalFlow Cloud Suite omvatten data cleansing, web-to-print, marketing asset management (MAM), crossmediadiensten en workflowautomatisering. TotalFlow Cloud Suite vereenvoudigt de toegang tot belangrijke oplossingen om de productiviteit en prestaties te verbeteren.

Deze zorgvuldig geselecteerde Ricoh-software en door Ricoh ondersteunde oplossingen van derden hebben een due diligence-onderzoek doorstaan. Daarbij werd er bijzondere aandacht besteed aan databeveiliging en compliance met de geldende standaarden voor databescherming. 

Deze diensten behoren tot een abonnement die production printomgevingen in staat stellen om zich te abonneren op de gewenste softwareoplossingen zonder te moeten investeren in een IT-infrastructuur om ze zelf te hosten. Een ander voordeel van het abonnementsmodel is dat gebruikers nieuwe mogelijkheden kunnen toevoegen wanneer er vraag naar is. Zo kunnen ze in hun eigen tempo groeien en hun diensten stapsgewijs uitbreiden om in te spelen op nieuwe behoeften.
“Veel grafimediabedrijven en centrale repro’s zijn kleine tot middelgrote printomgevingen of familiebedrijven met eerder beperkte IT-middelen en -expertise”, aldus Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium/Luxembourg.“Naarmate er steeds meer softwareoplossingen worden ontwikkeld om de workflow te stroomlijnen, de productiviteit te verbeteren en het dienstenaanbod uit te breiden, kan het hosten en beheer een uitdaging worden voor een bedrijf. Kleine tot middelgrote commerciële en huisdrukkerijen kunnen met TotalFlow Cloud Suite het hosten van de oplossingen van Ricoh en betrouwbare partners overlaten aan Ricoh. Zo hoeven zij zich niet bezig te houden met IT-support. Daardoor verliezen ze minder tijd met het beheer van hun IT-behoeften en houden ze meer tijd over om te focussen op het genereren van omzet. Bovendien hoeven ze geen server in huis te hebben om de software op te draaien, wat extra besparingen oplevert. Ook grotere bedrijven, die steeds vaker overstappen op een cloudgebaseerd beleid voor hun workflowtoepassingen, zullen TotalFlow Cloud Suite een relevante en interessante optie vinden.”
Dankzij de flexibiliteit van TotalFlow Cloud Suite kunnen klanten een software toolkit samenstellen die voldoet aan hun specifieke behoeften en het beste aansluit bij hun activiteiten. Ook halen ze voordeel uit updates en verbeteringen voor de diverse oplossingen, zonder dat ze hun activiteiten moeten aanpassen. Met andere woorden: ze hoeven geen kosten of tijd uit te spenderen aan software- en serveronderhoud of upgrades. Bovendien minimaliseert TotalFlow Cloud Suite de kans op ongeplande downtime, die anders kan ontstaan door menselijke fouten bij het uitvoeren van die processen. 
“Met TotalFlow Cloud Suite kunnen organisaties zich abonneren op een breed scala aan Ricoh-oplossingen en door Ricoh ondersteunde oplossingen van derden. Ze profiteren van eenvoudige toegang en blijven gespaard van de moeite die gepaard gaat met het zelf hosten van die toepassingen”, besluit Eric Gryson. “Updates worden extern uitgevoerd, wat operationele downtime beperkt tot een minimum en een verstorend onderhoud ter plaatse voorkomt. Klanten kunnen ook diensten toevoegen en uitproberen zonder CAPEX-kosten uit te geven. Dat sluit het risico uit dat ze kansen mislopen om voordeel te halen uit oplossingen die hun productiviteit en prestaties een boost kunnen geven. Deze cloudgebaseerde aanpak van softwareoplossingen is echt een moderne, flexibele en betrouwbare manier om te investeren in softwaremogelijkheden en voorop te blijven lopen op het gebied van de bedrijfsvoering en productieworkflow.”  

| Ricoh op drupa 2016 | 

Ricoh zal op drupa 2016 een variëteit aan producten en diensten presenteren, waarmee grafische bedrijven nog sneller bedrijfstransformaties kunnen ondergaan. De tentoongestelde oplossingen openen deuren naar nieuwe kansen en leiden tot hogere productie en winstgevendheid voor vooruitstrevende printprofessionals. Ook de Pro VC60000 zal op de beursstand van Ricoh te vinden zijn. De grootste grafische vakbeurs ter wereld zal plaatsvinden van 31 mei tot 10 juni in de Messe in Düsseldorf, Duitsland. Ricoh is te vinden in hal 8a.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.