La Ricoh Pro™ L5160, imprimante grand format productive de haute qualité, fête son Buyers Lab Award
11.10.2019

Ricoh’s productieve hoogkwalitatieve Pro™ L5160 grootformaat printer bekroond met Buyers Lab Award

Vilvoorde, 11 oktober 2019 – Ricoh’s innovatieve technologie heeft eens te meer bijval gekregen van Keypoint Intelligence - Buyers Lab. De Ricoh Pro L5160 dual CMYK grootformaat productieprinter heeft de 2020 Pick Award for Outstanding High Production CMYK Eco-Solvent /Latex 54”/64” Printer gewonnen. De prestigieuze onderscheiding werd tijdens VISCOM in Milaan, Italië uitgereikt aan Ricoh.

Ricoh Pro L5160
Ricoh Pro L5160
Buyers Lab, ’s werelds grootste onafhankelijke tester van hard- en software in de printermarkt, heeft de keuze voor het winnende systeem gebaseerd op een grondige evaluatie van een uitgebreide reeks technische criteria.
Buyers Lab wees op de bovengemiddelde productiviteit van het systeem bij alle kwaliteitsinstellingen en de uitzonderlijke dimensionele stabiliteit voor precieze creatie van multi-panel jobs. Het prees het systeem ook voor zijn superieure gebruiksgemak via het intuïtieve kleurentouchscreen en de eenvoudige ColorGATE Productionserver 10 RIP-software, en voor zijn contrastrijke beelden van fotokwaliteit met een consistente levendigheid.
Keypoint Intelligence - Buyers Lab zei: “De hoge snelheid van de dual CMYK Pro L5160 maakt van dit systeem een ideale keuze voor drukbezette printbedrijven en drukkerijen die grootformaat printjobs binnen strakke deadlines moeten leveren. De geproduceerde rasterbeelden oogden levendig, scherp en driedimensionaal. Bovendien constateerden we zowel qua kleur als qua formaat slechts verwaarloosbare variaties bij herhaalde grote paneelprints door de Pro L5160. Dat betekent dat elk bedrijf dat zijn applicatieaanbod wil uitbreiden, op dit systeem kan rekenen om naadloze output te leveren voor hangende wandmontage of ander werk dat naast elkaar te zien zal zijn.”
Eef de Ridder, Vice President, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Europe, zegt: “We zijn blij dat onze toonaangevende grootformaat productiesystemen erkenning krijgen voor hun superieure technologie, prestaties en mogelijkheden. Deze flexibele en veelzijdige oplossing combineert Ricoh inkten, Ricoh printkoppen en Ricoh design om gebruikers in staat te stellen een breed scala aan applicaties snel, gemakkelijk en in een zeer hoge kwaliteit te leveren.”
De Ricoh Pro L5160 werd ontwikkeld om in te spelen op de behoeften van toekomstgerichte printprofessionals en sign- en displayspecialisten: uitgebreidere jobmogelijkheden (CMYK plus wit), snellere productie van kleine oplages en productiviteitsverbeteringen (CMYK). Het systeem print applicaties in resoluties tot 1200 x 1200 dpi met snelheden die toonaangevend zijn in dit segment: tot 46,7 m² per uur in de standaardmodus voor outdoorapplicaties en 25 m² per uur in de standaardmodus voor indoorapplicaties. Dankzij geautomatiseerd onderhoud en Ricoh’s GREENGUARD gecertificeerde latexinkten met een hoge opaciteit biedt de Pro L5160 ook gebruiksgemak en milieuvoordelen.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.