Imprimante Ricoh MP 305+ : compacte, silencieuse et performante, idéale pour les petits espaces !
20.06.2016

De MP 305+ Ricoh printer: compact, stil en performant, ideaal voor kleine ruimtes!

Met de lancering van zijn MP 305+ printer op de markt, biedt Ricoh een unieke machine aan bedrijven die in kleine of middelgrote kantoren gevestigd zijn, maar die wel over een performante uitrusting wensen te beschikken.
Vilvoorde,  20 juni 2016 - Een multifuntionele printer (kopie, scan, fax), gemakkelijk te gebruiken, compact en performant. Dat is de opzet waarin Ricoh met zijn MP 305+ is geslaagd. Eerst en vooral zijn afmetingen: 50,5 centimeter hoog, 49,3 cm diep. Dankzij deze afmetingen is ze een ideale multifunctionele machine voor kleine of middelgrote kantoorruimtes waar elke vierkante centimeter belangrijk is en maximaal moeten worden benut. U kunt deze printer zelfs op een bureaumeubel plaatsen. Bovendien is er geen risico teams te storen tijdens het werk of tijdens een vergadering: met 56,4 dB in standaardmodus en 52,7 dB in stille modus hoort u de machine nauwelijks tijdens het afdrukken. In sommige omgevingen waar stilte vereist is, zoals openbare bibliotheken of ziekenhuizen, zal deze eigenschap zeker op prijs worden gesteld.

Deze kleine printer, en dat is wat hem zo uniek maakt, kan zowel op A4 als op A3-formaat afdrukken (maximum 10 vellen) en dankzij de bypass wordt de laadcapaciteit voor papier verhoogd. . Zo wint u aan autonomie. De machine kan eveneens A3-pagina’s scannen vanaf de automatische documenteninvoer ARDF waarmee documenten dubbelzijdig kunnen worden verwerkt, zonder dat u de afdekklep hoeft op te heffen. 
Performant zoals een grote machine!
Haar technische kenmerken maken haar snel tot een onmisbare gezel bij het dagelijkse werk. De snelle opwarmtijd is een eerste voordeel dat de medewerkers, die snel een belangrijk document of verslag willen afdrukken, zeker op prijs zullen stellen: met 27 seconden opwarmtijd is de Ricoh MP 305+ bijna onmiddellijk beschikbaar. Maar vooral in actie zult u haar performante kracht waarderen: de eerste afdruk is na 4,9 seconden beschikbaar, en, eenmaal in werking, kan de machine tot 30 pagina’s per minuut afdrukken! 

Met een resolutie van 600 dpi is de afdrukkwaliteit eveneens performant.

Toch is haar klein formaat geen beperking voor papieropslag, met een capaciteit van 260 tot 760 vellen. U hoeft dus niet voortdurend papier bij te vullen. 

Onder de talrijke voordelen van deze MP 305+ valt ook haar gebruiksgemak. Met een intuïtief smart operation panel van 10,1 inch touchscreen kunt u de documenten onmiddellijk beheren. Bovendien kunt u met de printer verschillende programma’s en drivers downloaden en installeren. Ze is uitgerust met een harde schijf van 320 Go en een RAM-geheugen van 2 Go.
Polyvalent en toegankelijk 
Een andere niet-verwaarloosbare troef van de Ricoh MP 305+: dankzij de all-in-one configuratie, die zorgt voor een economisch gebruik, kunnen de gebruikers verschillende taken vragen: scannen of afdrukken van documenten vanaf een USB-stick of een SD-kaart, en omgekeerd.  

We zijn in een tijdperk van nieuwe technologieën, van cloud computing en van onmiddellijke toegang tot informatie via tablets of smartphones. In moderne werkomgevingen waar de werknemers steeds vaker op verplaatsing zijn of klanten het bedrijf bezoeken, onderscheidt de Ricoh MP 305+ zich door zijn flexibiliteit: aansluiten op een netwerk om een document af te drukken, hoeft niet. Met zijn Smart Connector applicatie kunt u documenten scannen of afdrukken die op externe terminals staan. Ze beschikt zelfs over de NFC-functie, waarmee u documenten kunt doorsturen door een toestel dichter bij de printer te brengen.

Met de lancering van de MP 305+ op de markt breidt Ricoh zijn aanbod uit met een compacte en betrouwbare machine, die een échte meerwaarde biedt aan zijn klanten die niet altijd over voldoende ruimte beschikken om een machine te installeren om documenten in A3 formaat af te drukken. 

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.