IDC MarketScape cite Ricoh parmi les leaders du marché mondial de la presse jet d’encre à grande vitesse
27.10.2016

IDC MarketScape noemt Ricoh als leider in de wereldwijde markt voor snelle inkjet productiesystemen

Vilvoorde, 27 oktober 2016 – Ricoh’s robuuste portfolio van diensten voor de markt voor inkjetproductie heeft het bedrijf het predicaat van leider opgeleverd in de IDC MarketScape.

Het in september 2016 verschenen rapport IDC MarketScape: Worldwide High-Speed Inkjet Press 2016 Vendor Assessment belicht de sterke punten van Ricoh die aan de basis liggen van haar succes in de markt voor rotatieve productiesystemen. Zo bestempelt het rapport Ricoh’s brede productportfolio en ondersteuning voor een breed scala aan oplossingen en toepassingen als sleutels voor succes.

Ricoh Pro VC60000

Het rapport maakt ook melding van Ricoh’s focus op het aanbieden van diensten, waarbij het bedrijf haar expertise, ervaring en trainingsaanbod inzet als hefbomen. De wereldwijde leverancier van marktinzichten schrijft Ricoh’s leiderspositie toe aan haar innovatiedrang, die tot uiting komt in haar 200 wereldwijde patenten op het gebied van inkjet.

“Wij focussen sterk op het begeleiden van onze klanten in alle stappen van de benodigde transformatie van hun activiteiten”, zegt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg. “Ons succes is te danken aan ons inzicht in hun behoeften en het feit dat wij de producten en ondersteuning aanreiken die ze nodig hebben. Wij weten dat duurzaam succes alleen mogelijk is met de beste mensen, processen en technologieën. De IDC MarketScape erkenning bevestigt dat we het goed aanpakken.” 
[Over IDC MarketScape]

MarketScape is een door IDC ontwikkeld analysemodel van leveranciers, dat een overzicht geeft van het concurrentievermogen van ICT-leveranciers (informatie- en communicatietechnologie) in een bepaalde markt. De onderzoeksmethode maakt gebruik van een strikte scoremethode op basis van kwalitatieve en kwantitatieve criteria, weergegeven in een grafische illustratie van de marktpositie van elke leverancier op de desbetreffende markt. MarketScape van IDC biedt een helder kader waarin het aanbod van producten en diensten, de mogelijkheden en strategieën, en factoren voor huidig en toekomstig marktsucces van IT- en telecommunicatieleveranciers op een zinnige wijze kan worden vergeleken. Daarnaast biedt dit kader de kopers van technologie een 360-graden assessment van de sterke en zwakke punten van huidige en potentiële leveranciers.  


Details van het rapport: IDC MarketScape: Worldwide High-Speed Inkjet Press 2016 Vendor Assessment (doc # US40331116, september 2016)

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.