14.02.2023

Applicatieveelzijdigheid gaat flexibiliteit van inkjetproductie in kijker zetten op Hunkeler Innovationdays

Levendige, kwalitatief hoogwaardige voorbeelden van direct mail, tijdschriften, brochures en posters zullen passie voor drukwerk aanwakkeren bij bezoekers

Ricoh Europe, Londen, 14 februari 2023 – Bezoekers aan de Ricoh stand zullen op de Hunkeler Innovationdays 2023, die van 27 februari tot en met 2 maart plaatsvinden in de Messe Luzern, Zwitserland, ontdekken hoe Ricoh’s toonaangevende inkjettechnologie resultaten met knallende kleuren, verfijnde gradiënten en haarscherpe tekst produceert. 

De Pro VC70000e produceert posterprints zoals dit hoogstandje van de prestigieuze autofotograaf James Lipman live
De Pro VC70000e produceert posterprints zoals dit hoogstandje van de prestigieuze autofotograaf James Lipman live

Op de stand zullen live posters worden geprint van prestigieuze auto’s zoals Bentleys, Rolls Royces en Porsches. De beelden zijn van de hand van de gerenommeerde automobielfotograaf James Lipman. Ze zullen op Burgo EVO Next Satin worden geproduceerd door de nieuwe Pro™ VC70000e, die met zijn verschijning op de beurs lof van het publiek belooft te oogsten. 

Voorbeelden van andere applicaties die op de Ricoh stand te zien zullen zijn en die met technologie van de Pro™ VC70000 serie zullen worden geproduceerd, zijn: 

  • Een 32 pagina’s tellend modeblad Colour Creative op Fedrigoni Freelife Symbol Gloss als sprekend voorbeeld van hoge beeldkwaliteit en rijke kleurenreproductie. 
  • Een trouwalbum van 24 pagina’s op UPM Digital Finesse Premium met fijne details die kostbare momenten nauwkeurig vastleggen. 
  • Een Cult of Porsche koffietafelboek van 24 pagina’s met uitzonderlijk mooie shots van het high-performance automerk op Arctic G-Print Smooth van 250 g/m² en 200 g/m² voor respectievelijk de cover en de pagina’s met tekst. 

Sander Sondaal, Director Commercial Print Sales, Graphic Communications, Ricoh Europe, zegt: “Concurrerende commerciële drukkers moeten er zeker van zijn dat ze ja kunnen zeggen tegen zo veel mogelijk jobs, ongeacht de gekozen applicatie, oplage of variatie qua inhoud. Met ons inkjetportfolio spelen we bij Ricoh in op die fundamentele operationele behoefte. Tegelijkertijd produceren onze systemen tekst- en beeldresultaten van hoge kwaliteit. Ze leveren prachtig drukwerk op, dat de aandacht trekt. Onze consistent herhaalbare kwaliteit speelt bij onze klanten ook een fundamentele rol om met vertrouwen hun diensten uit te kunnen breiden.” 

“Op de Hunkeler Innovationdays zullen bezoekers bovendien enkele verbluffende voorbeelden kunnen bewonderen van wat onze aangekondigde Pro™ Z75 vellenpers op B2-formaat, die we ook wel The Dragon noemen, kan produceren. Daarnaast zal een door de rug geniet boekje te zien zijn dat de veelzijdigheid en kwaliteit van ons compacte Pro™ V20100 zwart-wit productiesysteem laat zien. Verder zullen we enkele inspirerende voorbeelden tonen van tonerproductie met ons vlaggenschip, de bekroonde Pro™ C9200.” 

Geïnteresseerden die een rotatieve specialist van Ricoh willen ontmoeten, kunnen hier terecht: https://www.ricoh-europe.com/campaigns/hid23

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.