Ricoh betreedt industriële decoratiemarkt met lancering van Ricoh Pro™ T7210 grootformaat UV-flatbedprinter
03.10.2017

Ricoh betreedt industriële decoratiemarkt met lancering van Ricoh Pro™ T7210 grootformaat UV-flatbedprinter

Ricoh betreedt industriële decoratiemarkt met lancering van Ricoh Pro™ T7210 grootformaat UV-flatbedprinter
De Ricoh Pro™ T7210 is Ricoh’s eerste UV-flatbedprinter

Ricoh Europe, Londen, 03 oktober 2017 –De Ricoh Pro T7210, Ricoh’s eerste UV-flatbedprinter, biedt een antwoord op de behoefte die er bij industriële printprofessionals en fabrikanten bestaat aan meer capaciteit voor personalisatie of maatwerk, flexibiliteit voor kleinere productieoplagen en uitgebreide materiaalveelzijdigheid.

Door zowel een uitstekende beeldkwaliteit te bieden als een hoge productiviteit met snelheden van 50 m² per uur in de standaardmodus of 100 m² per uur in de hogesnelheidsmodus, is de Pro T7210 geoptimaliseerd voor het industrieel printen van decoratie. De focus van zijn brede toepassingsbereik ligt op de branche voor industriële toepassingen, interieurdecoratie en bouwmaterialen. Denk daarbij vooral aan stijve en zware materialen, inclusief glas, hout, aluminium composietmateriaal (ACM), ook wel bekend als sandwichplaten, en metaal.

“Met de Ricoh Pro T7210 op kop in ons groeiende portfolio van oplossingen blijven we bij Ricoh innoveren met technologie voor inkjetprinten”, zegt Graham Kennedy, Head of Commercial Inkjet Business, Commercial and Industrial Printing, Ricoh Europe. “De ingebouwde toonaangevende inkjettechnologie van Ricoh moet vertrouwen wekken bij gebruikers. Tegelijkertijd biedt dit systeem nieuwe groeikansen en waardecreatie voor een snel evoluerende marktsector.”

Het feit dat de printer gebruikmaakt van Ricoh’s eigen beeldverwerkingstechnologie en 12 robuuste industriële printkoppen uit de Ricoh MH54 serie, zorgt voor uitstekende inkjetprestaties en betrouwbaarheid. Ze zijn immers geoptimaliseerd voor Ricoh’s eigen UV-drogende inkt, die dankzij goede hechtingseigenschappen goed presteert op een breed scala aan stijve industriële materialen.

Met een maximaal printformaat van 2,1 meter x 3,2 meter kan de Pro T7210 printen op één plaat of verschillende voorgesneden platen tot 110 mm dik. Zo kunnen industriële printprofessionals en fabrikanten allerlei plaatmateriaal rechtstreeks digitaal bedrukken.

De Ricoh Pro T7210 is vanaf begin 2018 beschikbaar in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Hij wordt in Europa onthuld op VISCOM Italia 2017, dat van 12 tot en met 14 oktober plaatsvindt in de Fiera Milano, Milaan. Ricoh zal er de printer tonen op stand L18 in hal 8.

Ricoh’s volledige dienstenaanbod voor production printing is te ontdekken op www.ricoh-europe.com

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.