Ricoh Belgium lance son service RPA (Robotised Process Automation)
06.09.2018

Ricoh Belgium lanceert de dienst RPA (Robotised Process Automation)

Vilvoorde, 6 september 2018 - Ricoh Belgium blijft verder haar aanbod klantendiensten en 

-oplossingen diversifiëren. Zo biedt het bedrijf sinds enkele maanden de RPA-dienst, die staat voor Robotised Process Automation, aan. In de jaren 90 werden de productielijnen zelf gerobotiseerd... Vandaag is het de beurt aan bedrijfsfuncties zoals financiën, compliance, aankoop, human resources of marketing die voor hun repetitieve, gestandaardiseerde en transversale processen gebruik kunnen maken van de invoering van de RPA. 

Dankzij de robotisering van processen kunnen onproductieve manuele taken volledig worden geautomatiseerd. Werknemers besteden soms heel wat tijd aan de interactie met de verschillende toepassingen en worden er heel vaak toe gedwongen om repetitieve of overbodige taken uit te voeren (zoals het hernemen of kopiëren en plakken tussen systemen). Het gebeurt ook vaak dat ze informatie afkomstig uit verschillende toepassingen moeten vergelijken en nakijken. Dit is het punt waar RPA een oplossing biedt door «software robots» in te voeren om deze tijdrovende taken zo veel mogelijk te automatiseren en de traceerbaarheid van de procedures (die worden gedematerialiseerd) te vergemakkelijken. Bovendien maken deze het mogelijk om massa‘s zoekacties te verzamelen. Hierdoor kunnen werknemers zich volledig concentreren op taken die een reële toegevoegde waarde voor hun bedrijf inhouden. Omwille van de voortdurende marktconcurrentie kunnen bedrijven een enorm concurrentievoordeel realiseren door repetitieve taken te automatiseren. Geschat wordt dat RPA 15% tot 30% van de tijd van een medewerker kan vrijmaken.

“RPA zorgt voor een digitale transformatie van bedrijven...In deze context vond Ricoh het noodzakelijk haar klanten te begeleiden in het versnellen van hun processen. De RPA-dienst van Ricoh garandeert dat gegevens automatisch kunnen worden ingevoerd, verzameld en geverifieerd. Bijgevolg besparen bedrijven tijd en geld en verhogen zij hun productiviteit en doeltreffendheid. Op die manier krijgen werknemers de mogelijkheid om tijd te besteden aan de taken met een toegevoegde waarde in hun werkomgeving.”Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium / Luxembourg

Kofax Kapow

Ricoh stelt haar klanten voor om de RPA Kofax Kapow-oplossing te implementeren. Dit platform automatiseert het werkproces op basis van intelligent software agents. Er wordt zo een digitaal team gecreëerd dat nauw samenwerkt met de werknemers om de doeltreffendheid te verhogen en quasi alle gegevensgerelateerde manuele activiteiten te elimineren. De informatie die voorheen ontoegankelijk, onbruikbaar of moeilijk te verzamelen of te verwerken was, is nu onmiddellijk beschikbaar. Resultaat: een verhoogde productiviteit en een geoptimaliseerde besluitvorming en klantervaring.

Ricoh vous convie…

Op 13 september nodigt Ricoh u uit om de gerobotiseerde oplossing te komen ontdekken die bij uw bedrijfsactiviteiten en werkprocessen past. Door middel van een presentatie en concrete voorbeelden maakt u kennis met het hart van de digitaliseringswereld en ontdekt u wat deze technologie dagelijks voor u kan betekenen!

Meer informatie vindt u op de pagina van het evenement.

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.