9 van de 10 leiders in het hoger onderwijs zeggen dat nieuwe printtechnologieën onmisbaar zijn voor onderwijssucces en levensvaardigheden
03.07.2018

9 van de 10 leiders in het hoger onderwijs zeggen dat nieuwe printtechnologieën onmisbaar zijn voor onderwijssucces en levensvaardigheden

Vilvoorde, 3 juli 2018 – De leiders van het hoger onderwijs in heel Europa noemen nieuwe printtechnologieën essentieel voor hun onderwijsmaterialen. Volgens een nieuw onderzoek in opdracht van Ricoh is 88% van hen van mening dat nieuwe vaardigheden die worden geleerd met behulp van technologieën zoals digitale vervaardiging en 3D-printenvan groot belang zijn voor succesvol onderwijs en de voorbereiding van studenten op de arbeidsmarkt.

"Digitale vervaardiging en 3D-printen bieden de mogelijkheid om complexe concepten te illustreren in allerlei vakgebieden. De samenwerking tussen mens en machine blijft zich ontwikkelen en door de integratie van technische vaardigheden in het leerproces worden de studenten goed voorbereid op de eisen van de toekomstige arbeidsmarkt."

Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium / Luxembourg

Deze vaardigheden zijn vooral onmisbaar voor het ontwikkelen van prototypen en het visualiseren van ontwerpen in uiteenlopende disciplines als textiel, geneeskunde, de autobranche en de techniek; denk bijvoorbeeld aan geavanceerde turbines of ingewikkelde onderdelen voor machines. 65% van de ondervraagden zegt dat 3D-printen een steeds belangrijkere rol gaat spelen in exacte studies. Om dit mogelijk te maken heeft 84% van de onderwijsinstellingen voor de komende twee jaar al geïnvesteerd of plannen gemaakt voor investering in zogenoemde 'Maker Education' – printtechnologieën die studenten in staat stellen voorwerpen te maken en aan te passen om hun leerproces te ondersteunen.

Instellingen maken ook gebruik van nieuwe printtechnologieën om toekomstige studenten van alle achtergronden en leeftijden aan te trekken door middel van lesprogramma's op maat en flexibele studieopties. Volgens 66% van hen zijn investeringen in nieuwe printtechnologieën een belangrijke manier om nieuwe studenten aan te trekken en de waardering van studenten voor hun instelling en opleiding te vergroten. Veel instellingen maken vakinhoud en middelen gemakkelijker toegankelijk door het aanbieden van gepersonaliseerde syllabusmaterialen (48%) en de flexibiliteit om vanaf elke locatie on-demand te printen (43%).

"De stijgende collegegelden in grote delen van Europa hebben een ingrijpend effect gehad op de rol van onderwijsinstellingen. Universiteiten en hogescholen zijn gestimuleerd om zich meer op te stellen als 'dienstverleners' en moeten de lat steeds hoger leggen als het gaat om studenttevredenheid en toegankelijkheid. Het wordt steeds belangrijker om hierop in te spelen door met nieuwe manieren van printen meer gevarieerd onderwijs en studiemateriaal op maat aan te bieden."

Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium / Luxembourg

Meer informatie hierover vindt u ophttp://thoughtleadership.ricoh-europe.com/benl/the-future-of-print/.

Opmerking: In opdracht van Ricoh is een kwantitatieve opiniepeiling uitgevoerd onder 787 beleidsvormers in het hoger onderwijs in Europa

| Over Ricoh |

Ricoh creëert digitale werkomgevingen door het gebruik van innovatieve technologieën en diensten die mensen in staat stellen slimmer te werken, vanwaar ze zich ook bevinden.

In de loop van zijn 85-jarige geschiedenis bouwde Ricoh een gecultiveerde kennis en organisatorische capaciteiten uit. Dat maakt van het bedrijf een toonaangevende leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en beeldvormingsoplossingen die zijn ontwikkeld om digitale transformatie te ondersteunen en bedrijfsprestaties te optimaliseren. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, maar de Ricoh Group heeft belangrijke vestigingen over de hele wereld en haar producten en diensten bereiken vandaag klanten in ongeveer 200 landen en regio's. In het boekjaar dat eindigde in maart 2022 behaalde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga naar www.ricoh.be voor meer informatie.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alle rechten voorbehouden. Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.