Digital Experience
digital customer experience

Optimaliseer de klantbeleving

Vergroot de betrokkenheid, dankzij de juiste oplossingen en expertise

Digital Experience

Communicatie met (potentiële) klanten vindt steeds vaker online en via uiteenlopende kanalen plaats. Uiteraard wil je hen hierbij een zo positief mogelijke ervaring bieden. Zodat je de klantloyaliteit een impuls geeft én de conversie verhoogt. Ricoh beschikt over deze expertise en ondersteunt je graag. 
 
Een optimale klantbeleving begint bij de medewerkers
Een positieve klantbeleving valt of staat met de mogelijkheden van medewerkers om hieraan bij te dragen. Onze oplossingen stellen hen in staat om klanten te verrassen met relevante en gepersonaliseerde informatie. In minder tijd.
 
Overtref de verwachtingen, vergroot de betrokkenheid
Ons ervaren team van consultants helpen je om de klantverwachtingen te overtreffen, zowel in de oriëntatiefase, de aankoopfase als in de aftersales. Wij ontwikkelen, bouwen, implementeren én beheren slimme oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achterlaten op (potentiële) klanten.
image

91% van de klanten doet na een positieve ervaring sneller opnieuw een aankoop

Als organisatie wil je opvallen in de markt. Je onderscheiden van de concurrentie. Naast je product of dienst is klantbeleving hiervoor een belangrijke succesfactor. Onze Digital Experience-oplossingen bieden je de tools om die klantbeleving te optimaliseren. En geven het inzicht dat je nodig hebt om de conversie te verhogen, prestaties te verbeteren en groei te realiseren.
 
De ROI van klantbeleving
De ROI van een optimale klantbeleving laat zich lastig meten. Tegelijk blijkt uit onderzoek dat klanten met een positieve ervaring zo'n 140% méér uitgeven dan klanten met een negatieve ervaring. Daar komt bij dat een positieve klantervaring ook de kosten voor customer care of klantcontact met zo'n 33% verlaagt. 
 
Stel medewerkers in staat om klanten beter van dienst te zijn
De klantervaring verbeteren kan op tal van manieren. Zo bestaan er platforms voor gepersonaliseerde communicatie. Maar denk ook aan tools waarmee medewerkers altijd op de hoogte zijn van de (historie van de) klant. Zodat zij efficiënter en effectiever kunnen werken en de klant nog beter van dienst kunnen zijn.

Reken op de IT experts van Ricoh, Orbid & UpFront

Dankzij de overname van 2 toonaangevende IT-bedrijven – Orbid & UpFront – zijn organisaties bij Ricoh aan het juiste adres betreft al hun IT-noden. Samen helpen we werkend België bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Onze expertises

Brand & Business Communication

areo

Stroomlijn je marketingcommunicatie

Betrek je klanten, creëer nieuwe omzetkansen én verhoog de conversie met volledig gestroomlijnde marketingcommunicatie. Ricoh ondersteunt je graag met op maat gemaakte online portals. Pas je communicatie aan op de wensen van individuele klanten, houd grip op het beheer van al je marketing assets en communiceer op het juiste moment, via het juiste kanaal.
Lees meer

Data Analytics & Artificial Intelligence

areo

Verbeter de klant- en medewerkersbeleving op basis van data

Benut de kansen van data (analytics) en Artificial Intelligence en til de klant- en medewerkersbeleving naar een hoger niveau. Met onze Data Analytics en Artificial Intelligence Services krijg je waardevolle inzichten dankzij verregaande analyse van processen - en anticipeer je tijdig op eventuele veranderingen.
Lees meer

Software Engineering

areo

Moderne applicaties, afgestemd op de behoeften

Ons team van engineers ontwikkelt op maat gemaakte applicaties - die zo nodig moeiteloos aansluiten op de bestaande Legacy-systemen. Je kunt bij ons terecht voor advies, ontwikkeling, testen, ondersteuning, implementatie en onderhoud.
Lees meer

Contact

Onze experts staan voor je klaar

Benieuwd wat Ricoh voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op

Ricoh Business Services

Ontdek onze diensten en oplossingen voor een toekomstbestendige werkomgeving.

Onze oplossingen
business services

Digital Workspace

Richt een toekomstbestendige werkomgeving in, samen met Ricoh. Zodat teams en medewerkers effectief samenwerken en méér uit hun dag halen, waar ze ook werken.

Lees meer

Business Process Management

Houd je medewerkers betrokken en productief. Ook op afstand. Dankzij slim ingerichte processen, zonder tijdrovend handmatig werk.

Lees meer

Cybersecurity

Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met optimale cybersecurity.

Lees meer

Cloud & Infrastructure

Moderniseer en flexibiliseer je IT-infrastructuur, zodat medewerkers altijd en overal soepel werken. Ricoh ondersteunt je met slimme cloudoplossingen, proactief beheer én roadmaps.

Lees meer